Tarmon maantie, Pori 1.6.2014

ACT:n joukkueen navigointitaidot joutuivat koetukselle, kun maantiecupin kilpailut jatkuivat vaihteeksi Satakunnan suunnalla Porin Preiviikissä. Alkumatkan taittaminen Porin suuntaan oli tullut joukkueelle tutuksi kevään edetessä ja vuorossa oli jo kolmas reissu Satakuntaan. Vuorotyössä oleva Juha oli saanut sovittua jälleen kisapäivän vapaaksi raskaasta ja uuvuttavasta uusiutuvan dieselin valmistajan työstään, joustavan ja urheiluun kannustavan esimiehensä ja työtovereidensa myönteisellä suhtautumisella. Ohjeeksi oli annettu tuoda hyvä sijoitus kotiin, koska pullapöydän tulisi olla syystä koreana työpaikalla. Tuukka ja Juha saivat miesten kilpasarjaan viivalle kaverikseen myös Tommin pieneltä harjoittelutauolta. Loput miesten tiimistä jätettiin harjoittelemaan tulevia koitoksia varten ja tiemaamaan perheilleen elantoa, sillä Kevätpolkaisusta saadut palkintorahat oli jo tuhlattu suurimmaksi osin. Naisten kilpailun viivalle lähti ainoastaan Michaela. Tuukka oli laatinut jälleen minuutintarkan aikataulun ja kuskit sekä kalusto pakattiin Vantaalla aikaisin aamulla kyytiin ja matka Poria kohti alkoi täsmällisesti aikataulussa. Pientä haastetta asetti neljän nopean kilpapyörän sovitteleminen huoltoautona toimineen Hyndain katolle karvalakkimallisiin telineisiin, puuttuihan tiimiltä hieno 7 pyörää vetävä kattoteline, joita nähdään yleensä Eurosportilla ja muutamalla kotimaisella kovan luokan tiimillä.

Tommi ja Juha olivat matkalla Poriin sangen kateellisina. Ensin Tuukan kerrottua hankkineensa vihdoin wattikammet ja Michaelan säestäessä, että hänellä on wattinapa, jonka ympärille on kasattu viimeisen päälle hiilikuituista, hirmuista huminaa pitävää korkeaa hipokiekkoa.

Kilpailukeskuksena toiminut Preiviikin urheilukenttä löydettiin varmuudella, olihan Tuukka käynyt nappaamassa paria vuotta aikaisemmin Tarmon maantiestä sijan 6. Matkalla pientä jännitystä nosti tieto siitä, että kahtena aikaisempana toimintavuotenaan ACT oli onnistunut nappaamaan podiumsijoitukset juuri Tarmon maantiestä. Saataisiinko tätä putkea vielä jatkettua täysin uudistuneella tiimillä?

Tuukka ja Juha suorastaan säteilivät Preiviikissä ennen starttia. Kuva: Toni J.

ACT:n tiimi oli saanut palkattua huoltojoukkoihin paikallisväriä Satakunnasta. Leirikokki Toni J oli onnistunut huijaamaan myös emäntänsä huoltojoukkoihin ja heidän kauttaan saatiin ongittua ensiarvoisen tärkeää tietoa isolla, mutta vahvalla joukkueella starttaavan Porin Tarmon tiimitaktiikasta. Kovaa aikoivat ajaa ja irti kuulemma yrittävät!

Tuukka sai houkuteltua myös Juhan, Tommin ja Michaelan starttaamaan eturivistä. Kuva: Toni J.

Juha oli jälleen hieman paremmalla mielellä, surkeasti menneen mäkisen AHH –etappiajon jälkeen, sillä edessä olisi leppoisampi, n. 87 km mittainen tasamaakisa ja odotettua kovaa Porilaista tuultakaan ei näkynyt. Tuukka sai huijattua koko ACT:n tiimin starttaamaan eturivistä. Tosin Tarmon tiimiläiset neuvoivat asiantuntevasti, että naisten kanssa ajettavissa kisoissa, eturivistä ei ole syytä startata, vaan kannattaa tyytyä hieman taaempiin lähtöasetelmiin, jotta aika lähtölaukaukseen kuluisi mukavammin.

Juha lähti pitämään heti alussa vauhtia yllä. Kuva: Suberpolkijat

Koska startattiin eturivistä, ajatteli Juha lyhyen saattoajon jälkeen, että vauhtia on pidettävä yllä. Ensimmäisen loivan, mutta pitkän ylämäen päällä, vetovuoroa muille tarjonneena, Juha huomasikin muun ryhmän olevan vasta nousemassa aikaisempina vuosina maalimäkenä toiminutta uuvuttavaa nousua. Tien pinta näytti hieman huonokuntoiselta, joten Juha jatkoi yksin jauhamista, jotta näkisi kuopat paremmin. Hieman myöhemmin, Tarmon Stenroos arveli, ettei Juha tunne kilpailureittiä lainkaan ja jyristeli Juhan ystävällisesti kiinni, opastaen samalla pysymään oikealla reitillä. Juhaa alkoi jo hieman uuvuttamaan, viiden kilometrin jauhamisen jälkeen ja Stenroos houkutteli vielä jatkamaan ensimmäisen neulansilmäristeyksen yli, jotta uutta porukkaa saataisiin yrittämään. Juha jäi ylösajon jälkeen ajamaan vielä kuuluisaan ensimmäiseen kolmannekseen, Tuukan, Tommin ja Michaelan pysyessä vielä alempana porukassa. Uuden maalimäen lähestyessä tuli pieni suvantovaihe ja kovasti harjoitellut Tommi teki miehekkään iskun. Vauhti nousi taas ja tämän jälkeen yritti Juha. Tästäkään ei tullut valmista, vauhtia saatiin toki jälleen ylös.

Picaron vahvan oloinen Turunen yrittää ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kuva: Toni J

Juha ja Tuukka lepäili ensimmäisen täyden kierroksen täyttyessä ja antoivat Turusen yrittää rauhassa. Kuva: Toni J.

Tommi huilaa. Kuva: Toni J.

Toinen ja kolmas kierros oli kovaa yritystä, sivumyötäiseen tykitettiin kovaa, vauhtimittarin pysyessä pidempään yli 50 km/h lukemissa. Hämeenlinnan Tarmon Kantell ja Viinikka nyppäisivät irti muutamaan otteeseen kahdestaan ja pääjoukko pääsi taas jahtipuuhaan.

Hyvinkään Pyöräilijöiden H. Syrjä yrittää karata. Kuva: Toni J.

Myös Porin Tarmon miehet yrittivät hienosti isolla joukkueella. Pari miestä irti kerralla ja pari ukkoa pyrkii pääjoukon keulaan jarruiksi. Pääjoukossa oltiin hyvin hereillä ja jarrumiehiä ei päästetty häiritsemään vetoa yrityksestä huolimatta. Porin Tarmon miesten tullessa ylös ajetuksi olisi onnistuneeseen tiimitaktiikkaan kuulunut saman tien uutta iskua tiimiltä. Ilmeisesti isossa ja vahvan näköisessä tiimissä jalkaa ei todellisuudessa ollutkaan riittävästi, jotta pääjoukkoon oltaisiin saatu todellista pahanolon tunnetta. Pisimpään irti olivat IK-32 A. Rinne ja Iskun kokenut Vepsä. Myös Tuukka yritti nousta tähän kaksikkoon mukaan ollen pidempään pääjoukon ja irti olleen kaksikon välissä. Juha ja Tommi alkoivat säästämään jalkaa todennäköiseen massakiriin.

Michaela sai tarpeekseen kilpasarjan kovasta vauhdista n. puolen tunnin jälkeen ja tuli masterlähdön ylösajamaksi, jonka rauhallisemmassa vauhdissa Michaela viihtyi pidempään. Kuva: Suberpolkijat.

Vahvat IK-32 A. Rinne ja Koiviston Iskun Vepsä olivat pitkään kahdestaan irti ja energiaa näyttää kuluneen. Kuva: Suberpolkijat.

Pääjoukko tarkkailee irtioton menoa. Kuva: Suberpolkijat.

Kilpailun viimeinen kierros ajettiin jälleen kovaa sivumyötäiseen tuuleen ja neulansilmän jälkeen ajo muuttui huomattavasti levottomammaksi, kun pääjoukko alkoi leviämään myös vastaantulijoiden kaistalle ja alkoi ns. kyttäily. Hieman yli 5 km ennen maalia sijainneessa viimeisessä risteyksessä sitten levoton ajo kostautui ja miestä meni nurin. Tuukka selvisi täpärästi kolarista, jossa kenellekään ei tiettävästi sattunut pahemmin, ainoastaan harmillisia kalustotappioita koettiin. Juha ja Tommi jäivät ikävästi kolarin taakse, mutta vimmatun ajojahdin päätteeksi kummatkin pääsivät vielä porukkaan. Kolarin seurauksena Vaasan mies pääsi livahtamaan yksin karkuun ja pääjoukon kärjessä ei tuntunut hetkeen olevan kellään haluja kiinniajoon. Kokenut Tarmon Stenroos otti roolia isoon ääneen ja käskytti pääjoukon kärjessä olleet tiimit kovaan jahtiin. Kiinniajoon määrättiin ensimmäiseksi ACT:n miehet ja Tuukka aloitti vimmatun jahdin Juhan seuratessa perässä. Hieman ennen Vaasan miehen tultua kiinni, iski Stenroos, kannoillaan cuppia johtava, erittäin vahva Kanuunoiden Nordlund. Maaliin matkaa olin n. 2 km. Juha oli juuri vetänyt pääjoukkoa ja kyytiin ei ollut mitään mahdollisuutta päästä. Myös Tuukka missasi tämän Tampereen pikajunan lähdön. Vahva Nordlund jatkoi rohkeasti vetoaan kohti maalissa odottavaa 20 pistettä, ilmeisesti hetkeäkään pelkäämättä. Juhan oli tyytyminen hakeutua hyviin asetelmiin, Tuukan jäädessä hieman huonoon pussiin. Juha huomasikin nopeaksi tiedetyn Tarmon Oleniuksen takarenkaan ja myöhemmin vielä nopeammaksi tiedetyn Kauhajoen Karhun A. Vainionpään keltaraitaisen renkaan. Nordlundin näkyessä horisontissa vimmatusta ajojahdista huolimatta, jaossa oli enää 2. sijasta saatavat 17 pistettä. Tarmon Olenius veti vauhdin miehekkäästi sivuvastaiseen tuuleen ylös, n. 47 km/h tuntumaan Tällöin Juha huomasi Vainionpään olevan hieman pussissa ja olevan tilaa Tuukan vasemmalla, tuulen puolella, avaten n. 25 s kirivetonsa. Tuukka avasi oman kirinsä välittömästi Juhan lähdettyä Tuukan peesistä. Juha leipoi hurmiossa maalimäkeä hirmuisella välityksellä ylös, huoltojoukkojen kovassa kannustuksessa ja ylitti maalilinjan selvästi toisena. Tuukka oli Juhan kintereillä pitkään, mutta aivan viimeisillä metreillä CCH:n Keravalla kolmanneksi ajanut T. Ikonen onnistui työntämään eturenkaansa maaliviivan yli muutamien senttien erotuksella ennen Tuukkaa. Näin ollen Tuukka jäi harmittavasti sijalle 4. Tommi tuli myös hienosti maaliviivan yli 18. nopeimpana.

Cuppia johtava Kaupin kanuuna Nordlund onnistui livahtamaan soolona voittoon n. 2 km ennen maalia suoraan Tarmon Stenroosin iskusta. Kuva: Toni J.

Juha oli pääjoukon kirissä nopein, Tuukka jäi viime metreillä senttipelissä harmittavasti sijalle 4. Kuva: Toni J.

Cupin kokonaistilanteeseen Juha sai 17 pistettä lisää, Tuukka 13 pistettä ja Tommi 2 pistettä. Naisten elite -luokassa Michaela ajoi hienosti maaliin ollen 9. nopein nainen ja keräten arvokkaan kokemuksen lisäksi 7 pistettä.

ACT:n podiumputki Tarmo maantiessä ja kevään 2014 kisoissa sai jatkoa Juhan 2. sijan myötä. Kuva: Michaela.

Tarmo maantie tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2014/pori_1.6.htm

Cupin pistetilanne 7 ajetun kisan jälkeen: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/CUP_PISTEET/2014/maantiecup.htm

Toni J loput kuvat: https://plus.google.com/u/0/photos/113607588514453227229/albums/6020268562484114817

Suberpolkijoiden loput kuvat: http://suberpolkijat.kuvat.fi/kuvat/Tarmo+Maantie+1.6.2014/

ACT:n maantiekausi jatkuu seuraavaksi perinteikkään Porvoon ajojen merkeissä 8.6. Viivalla ovat Jani, Tuukka, Teemu R, Teemu T, Risto ja Juha sekä naisissa Michaela. Christian ajaa Tampereella Pirkan pyöräilyn. Korson maastokisaan on ilmoitettu Tommi, Janne, Ismo ja Antti.

Viimeiset kilometrit Juhan näkövinkkelistä: