Porvoon Ajot 8.6.2014

Legendaariset Porvoon ajot (86.kerta) ajettiin hienossa säässä loistavin sekä rutiininomaisin järjestelyin. ACT asettui mukaville paikoille eturivin tuntumaan toteuttaakseen jo tutuksi tullutta "paukusta hatkaan" starttiaan. Ennen kisaa Tuukka oli jo varoitellut lentävistä pulloista heti lähdön jälkeen olevien mukulakivien johdosta. Renkaita ei myöskään tarvitsisi säästellä koska varakiekot oli saatu lähes ProTour -tason huoltoautoon mukaan, jonka takalasit olivat koristeltu näyttävillä Vuelta Vantaa -mainoksilla.

ACT:n edustusmiehistö koki kisaviikolla erittäin harmillisen takaiskun, sillä tiimin erikoismäkimies ja prologiajaja Jani oli lisännyt torstaina tarkkaan ruokavalioonsa uutuutena antibiootit ja näin ollen koko kevään ajolinjoja raatelevan mäkiselle reitille hakeneen porvoolaisen mäkimiehen kohdalle tuli tuloksiin DNS.

Kaikki valmiina starttiin. Kuva: Ilse C. Holm

Juha oli paukusta niin täpinöissään, että hän lähti pitämään kärkeen hirmuista vauhtia yllä. Lieneekö Juha paikkakuntalaisena arvellut, että reitti on ulkopaikkakuntalaisille vieras? Ja olihan hän saanut myös ohjeistusta ajamiseen kultaisella 6 -lehtisten pakkojen aikakaudella ketjua pyörittäneeltä työkaveriltaan; ”alusta loppuun ajettava kärjessä”. Ensimmäisten kilometrien keskinopeus nousikin lähes 45 km/h:iin. Tuukka keskittyi ensimmäisellä kierroksella tarkkailemaan tilannetta, mielessään vuoden 2012 ajojen tapahtumat ja ensimmäisen kierroksen kolme syntynyttä kasaa.

Juha oli sopinut Kerkkoon mäen päällä asuvan työkaverinsa kanssa, että hän loiventaa hieman tätä raatelevaa nousua. Kisan jälkeen Juha olikin varma, ettei luotettavalta tuntunut työkaveri ollut hoitanut sovittua hommaa vaan sääti mäen jyrkkyyttä kierros kierrokselta hieman raskaammaksi.

Ensimmäisellä kierroksella Juha yritti ajaa etumoottoripyörää kiinni. Onko se taas hymyä kameralle? Kuva: Ilse C. Holm.

Teemu T joutui ensikierroksillla todistamaan kuinka hänen ajolinjansa blokattiin. Tästä suivaantuneena hän lähtikin seuraaville parille kierrokselle kärjen tuntumaan hakemaan omaa tilaa. Teemu teki töitä hurjasti ja muutama hatkayrityskin tuli otettua hänen toimestaan kiinni. Lisää kiukkua tempo-Teemun ajoon lienee tuonut myös Porvoossa temppuillut hieno, mutta hieman epävarman oloinen wattimittari.

Teemu T runttaa. Kuva: Ilse C. Holm.

Teemu R puolestaan oli edellisenä päivänä käynyt tinttaamassa triathlonia Vantaalla, joukkueensa sijoittuessa toiseksi. Teemu R oli tuupannut 40 km pyöräilyosuuden kuuluisaa ”isoakovaa” ja kiriherkkyys ja jalan kunto olisi kysymysmerkki. Ensimmäinen kierros kertoikin jo totuuden. Mies ei ollut palautunut ja leikki jäi hänen osaltaan kesken. Ilmeisesti Teemut eivät olleet keskenään keskustelleet Keravan opeista? Risto oli myös saatu puhuttua viivalle hetken hiljaiselon jälkeen.

Risto pienen tauon jälkeen viivalla ja vahvaa ajoa. Kuva: Suberpolkijat.

Ristolta hyvää ajoa kärjen tuntumassa jokaisella kierroksella. Mies tuntuu olevan kunnossa, mutta leipää pitää olla tienaamassa myös viikonloppuisin, joten tämä rajoittaa hieman kisailua.

Yhdessä Porin Tarmon kanssa järjestetyn pienen punaisen huoltoauton palveluja tarvitsi Porilainen Olenius, jolta porukkaan palaaminen jäi toteutumatta. Mäkisellä reitillä ja vaativan kaupunkiosuuden sisältäneellä kierroksella lienee haaste ollut melkoinen sekä huoltoauton kuljettajalle sekä pyöräilijälle. Lisäksi Oleniuksen kiekon vaihdon jälkeen mentiin hirmuista vauhtia pääjoukossa.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Tuukka oli viiden sakissa kärjessä. Tämä paikka olisi pidettävä loppuun asti jotta mahdollisuudet sijoituksille tulisivat. Juha, Teemu T ja Risto ajoivat pääjoukon keskivaiheilla. Kisan aikana, tuttuun tyyliin, ei hatkaporukoita päässyt syntymään. Juha tuntui valuvan aina porukassa ikävästi alaspäin. Lieneekö hän tarjonnut kohteliaana miehenä paremmat peesipaikat kilpakumppaneilleen, kuten myös viimeisellä kierroksella.

Viimeisille kolmelle kilometrille tultaessa Tuukka oli hyvissä asemissa viiden kärjessä. Hänen kirinsä alkoi noin 1 km ennen maalia. Ennen kuuluisia Tarmolan Kotipizzan 90 asteen mutkia, ennen loppusuoran nousua, olisi oltava sellaisissa asemissa jotka toisivat hyvän sijoituksen. Koska kukaan muukaan ei avannut kiriään, tuli Tuukka ensimmäisenä loppusuoralle. Pitihän tilaa saada jotta päästäisiin ehjänä maaliin. Vain 10 m ennen maalia Tuukan ohitti CCH:n Ikonen sekä IK:n kuski. Ilmeisesti pojat saivat mukavan peesin maaliin tultaessa. Tuukka Porvoossa hienosti kolmas! Juha, Teemu ja Risto rullasivat pääjoukon sumpussa maaliin. Kilpasarjassa ajo oli jälleen siistiä ja vauhti mäkisellä reitillä huimaa. Maalissa nopeusmittarit pysähtyivät näyttämään n. 40,2 km/h keskinopeutta, vaikka vauhti rauhoittui reilusti huiman ensimmäisen 30 km jälkeen.

Tuukka oikealla kamppailee sijoituksista loppusuoralla. Kuva: Ilse C.Holm.

Tuukka kolmantena maalilinjan yli ja 15 pistettä lisää kokonaistilanteeseen. Kuva: Jari Birling.

Juhalle 1 piste. Kuva: Jari Birling.

Teemu T:n ja Riston tyylinäytteet ja kotiin viemisiksi 1 piste mieheen. Kuva: Jari Birling.

Tuukka piti Porvoossa huolta, että ACT:n podiumputki jatkuu edelleen. Tiettävästi kuskeja ei ole vielä määrätty katkolle vaan palkintohuoneisiin on alettu raivaamaan lisää tilaa. Kuva: Juha.

Pari minuuttia miesten kilpasarjan lähdön jälkeen startanneessa naisten Elite-luokassa viivalle asettui 22 kuskia, joukossa ACT:n naisedustaja Michaela. Naisten kilpailun ratkaisevin hetki koettiinkin heti lähdön jälkeen ensimmäisessä käännöksessä, kun N-18 luokan kuski kaatui käännöksen jälkeen ja samassa lähdössä eturivistä startanneet M-16 luokan ajajat sekä kolme naisten elitekuskia - Vainionpää, Pensaari ja Törmänen - pääsivät karkuun muulta joukolta. Nuoret kollit pitivät naiskolmikon kanssa yllä sen verran kovaa vauhtia että ero kasvoi jatkuvasti, eikä naisten pieneksi kutistunut pääjoukko saanut yrityksistä huolimatta ajettua karkulaisia kiinni kolmen kierroksen aikana. Lopulta kärkikolmikko saapui maaliin lähes neljä minuuttia ennen pääjoukkoa. Michaela ajoi pääjoukossa maaliin, sijoituksen ollessa 12.

Naiset saivat nauttia Kerkkoon mäestä ainoastaan kolmesti. Kuva: Maija K

Seuraavaksi vuorossa on Kauhajoella pidettävät Hyypänlaakson maantiekisat. Viivalle asettuvat ainakin Juha ja Tuukka. Pohjanmaalta tihkuneiden ennakkotietojen mukaan, reitin pitäisi olla Juhan mieliksi tasainen. Pohjanmaalaiseen tyyliin ja toivottavasti raateleva tuuli ei saisi vihiä yhtenä 110 km lenkkinä ajettavasta kilpailusta vaan energiaa säästyisi myös uusien maisemien ihailuun.

Tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2014/porvoo_8.6.htm

Suberpolkijat kuvat: http://suberpolkijat.kuvat.fi/kuvat/Porvoon+Ajot+8.6.2014/

Ilse C. Holm kuvat: https://plus.google.com/photos/109425595603996091947/albums/6022625032943467697?hl=EN&sort=1

Jari Birlingin kuvat: http://jaribirling.kuvat.fi/kuvat/2014+Porvoon+ajot+8.6/

YouTubesta kannattaa seurailla partsi –kanavaa, sillä sinne ACT:n tuotantotiimi on leikkaamassa jälleen pientä liikkuvan kuvan pätkää Porvoon Ajoista, kilpasarjan pääjoukon sisältä kuvattuna.