Mäntsälän Ajo 18.8.2014

Perinteikäs Mäntsälän ajo järjestettiin jo 35. kerran. Ennakkoon ilmoittautuneita oli pitkälle matkalle vain 25 ketjunpyörittäjää. Sää oli kuitenkin suosiollinen ja vaikka edellisenä päivänä oli ajettu kovatasoiset ISM-kilpailut ja samaan aikaan ajettiin legendaarinen Myllyn Pyöräily Turussa ja ISM-tempo, lähtökarsinaan ryhmittäytyi kuitenkin mukavan väljästi 66 jalkaparia. Olipa paikalle löytänyt jopa pari kovajalkaista kuskia Elite-lisenssin omaavaa pyöräilijää. Matkavaihtoehtoina oli kahden kierroksen 94km ja yhtenä kierroksena ajettu 47km.

ACT:n joukkue lähti Mäntsälään yhdeksän ajajan voimin. Monelle kisa toimi tiukempana treeninä ennen elokuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaa Tour de Helsinkiä.

ACT:n sporttipäällikkö Eero punaisen Seatin puikoissa valmiina vetämään joukon liikkeelle

Vaikka kyseessä oli kuntoajo, lyhyen saattoajon jälkeen kärjessä vauhti tuntui ainakin täysin kilpavauhdille. Ensimmäinen 5 km, saattoajo mukana, hieman vajaa 40 km/h, toinen 5 km n. 45 km/h, kolmas 5 km 44 km/h. Tämä takasi sen, että reilun 10 km ajon jälkeen, pitkässä loivassa nousussa, wattien pysyessä korkealla, porukasta näytti irtaantuvan kuusi vahvan oloista jalkaparia. Juha oli mukana ja komensi seuralaisiaan pitämään ketjun kireällä myös mäen loppuosan ja seuraavan laskun, sekä sitä seuranneen nousun. Kuusikko kutistui pian viisikoksi, jossa mukana olivat Juhan lisäksi Lahden Pyöräilijöistä Elite –mies Aku Joentausta ja kovajalkaiseksi tiedetty sekä pitkiin irtiottoihin kykenevä M40 sarjalainen Janne Elkala, CCT:n Elite –mies Ville Heistman ja RCT:n Kalle Malin.

Juhaa naurattaa, muita ei

Viisikko pääsi melko nopeasti piiloon ja tilanne näytti hyvälle, irtiotto menisi maaliin. Sillä hatkan päästessä piiloon, riittää että ajetaan samaa vauhtia kuin pääjoukossa ja jätetään varaa kiristää hieman tahtia, jos pääjoukko saa jossain vaiheessa näköyhteyden takaisin. Lisäksi pääjoukkoon ei huomattu jäävän useampia kovia jalkapareja ajamaan viisikkoa kiinni. Tarvetta porukan harventamiseen ei olisi, jos ja kun kaikki osallistuisivat työntekoon.

Irtiotossa vauhti pysyi mukavana, matka eteni mukavasti ja keskinopeus näytti Mallusjoen paikkeilla ensimmäisen kerran ajaessa n. 42 km/h ja toiselle kierrokselle lähtiessä n. 40,5 km/h. Juha oli hieman kauhuissaan, sillä mies viihtyi irtiottojen sijaan paremmin pääjoukon suojissa, valmistautuessaan lempipuuhaansa, massakiriin. Jalka tuntui kuitenkin yllättävän hyvälle ja 20 min tehoja oli tarkoitus saada hilattua ylöspäin. Toisella kierroksella Heistman ja Malin alkoivat olla hieman väsyneen oloisia, ainakin vauhtimittarin lukemasta pääteltynä, matkan eteneminen hidastui hieman heidän vetovuoroillaan. Juha jaksoi yllättäen pitää reipasta matkavauhtia yllä ja palautui hyvin lepovuorossaan. Mieleen hiipi ajatus, että Lahden kaksikko yrittää varmasti harventaa porukkaa mutkaisella Mallusjoen- / Hautjärventiellä. Juhalle sopi hyvin ajatus siitä, että tullaan viidestään loppusuoralle.

Paikka vaihtuu, ilme ei

Välittömästi Mallusjoelle kääntymisen jälkeen, kovajalkainen Elkala iski loivaan mäkeen ja Juha seurasi. Malin oli vähällä pudota, mutta pääsi kyytiin, kun Juhakin oli punaisella ja ei pystynyt jatkamaan Elkalan kovaa vetoa. Pelin henki tuli varmasti selväksi tässä vaiheessa kaikille. Viidestään ei ole tarkoitus tulla loppusuoralle. Keskinopeus pysyi tukevasti edelleen yli 40 km/h. Hieman myöhemmin Elkala yritti mäkeen uudestaan. Juha ja Joentausta pystyivät seuraamaan, Heistman ja Malin olivat vaikeuksissa. Vetoa ei pystytty jatkamaan kovana, joten viisikko jatkoi matkaa yhdessä, Malinin ja Heitsmanin siirtyessä matkustajan rooliin ja Juhan himmatessa hieman omaa vetovauhtiaan. Mäkiä ei olisi hetkeen tiedossa, arveli Juha seuraavan yrityksen tulevan reitin jyrkimmässä nousussa. Neuvonpidon jälkeen, saatiin Heistman houkuteltua takaisin vetorinkiin. Malin totesi, että tippuu kuitenkin seuraavassa mäessä ja jatkoi matkustamista. Juha yritti ajoittaa vetovuoronsa siten, että pääsisi lähes seinäjyrkkään nousuun levänneenä ja seurasi tiukasti Elkalan nopeaksi, mutta kestäväksi tietämän takarenkaan liikkeitä.

Reitin tiukimpaan mäkeen tultiin leppoisasti, jyrkkä osuus noustiin yhdessä, mutta mäen hieman loiventuessa, nosti Elkala hieman wattitasoa ja Juha seurasi. Miehet olivat mäen päällä kahdestaan ja maaliin matkaa n. 7 km. Ketju oli pidettävä kireänä myös mäkeä seuranneessa laskussa, muuten porukka olisi kasassa jälleen. Elkala jatkoi vetoa jonkun aikaa ja päästi Juhan vetämään. Juha jatkoi tällä kertaa polkimien venymäliskojensa taivuttamista mutkalle vimmatusti ja välimatka kasvoi.

Joentausta yritti hetken aikaa päästä kyytiin, mutta kärkikaksikko totesi ennen viimeistä käännöstä oikealle, että ei tule enää kiinni. Juha tiesi olevansa vahvempi kirissä, mutta vedossa heikompi. Koska kyseessä oli kuntoajo, ilmoitti Juha hieman väsyksissä ollessaan ja tyytyväisenä saamaansa hyvään reeniin Elkalalle, ettei ole aikeissa kiriä ja tyytyi seurailemaan nopeaa rengasta, tehden ainoastaan pari vetovuoroa. Niinpä vauhti saatiin pidettyä ylhäällä ja välimatka kolmikkoon kasvoi. Maaliin tultiin Elkalan johdolla, Juhan taputellessa kiitokseksi hyvästä kyydistä selkään.

Kärkikaksikko sulassa sovussa yli maalilinjan

Maaliin tulon jälkeen, etuautoa ajanut sporttipäällikkö hieman ihmetteli miksei Juha kirinyt, mutta Juha kertoi unohtaneensa tyypillisen savolaisen kieroilun, asuessaan jo 13 vuotta pois umpikierolta Pohjois-Savon alueelta. Maalissa keskinopeus näytti 39,6 km/h 95,6 km matkan päätteeksi ja keskiwatit olivat pysyneet Juhalla koko kisan ajan mukavasti edellisen 20 min testin mukaisesti lasketulla ”Sweet Spot” –alueella, jota jauhamalla pitäisi testitulosten parantua mukavasti. Alussa oltiin jopa lähellä 20 min ”ennätyslukemia”. Sporttipäällikkökin oli loppujen lopuksi tyytyväinen Juhan kertoessa, että kehitystä tuli jälleen rutkasti ja suoritustaso paranee entisestään.

Tasamaan massakireissä paremmin viihtyvä Juha oli onnistunut ajamaan irtiotossa aktiivisesti ja mäkiä vierastaessaan, irrottautumaan vielä irtiottoporukasta reitin raatelevimmassa nousussa. Joten Juha oli enemmän kuin tyytyväinen täysin onnistuneesta kuntoajon yhteydessä suoritetusta reenilenkistä ja kova kilpailuvietti sekä kieroilu saatiin taltutettua tyytyväisenä omaan suoritukseen.

Vaikka viime viikonloppuna saatiin kavennettua miesten osalta hieman ACT Ladies –tiimiläisten etumatkaa podiumsijoitusten määrässä, näytti naiskuskit jälleen kaapin paikan seuran miehille ”Naisten vuoden” kunniaksi, nappaamalla Mäntsälästä peräti viisi podiumsijoitusta! Jos ennen kisaa kaikki eivät vielä tunteneet seuran uusinta jäsentä Elinaa, niin viimeistään kisan jälkeen tunsivat! Elina nimittäin hurjasteli naisten 96 km matkan ykköseksi.

Janne lähti ensimmäiseen Mäntsälän ajoonsa samalla ajatuksella kuten aina, eli mennään se mitä jaloista lähtee. Juhan viittoillessa seuratovereita startissa eturiviin, ajatteli Janne ja Anssi kokeilla kauanko mukana jaksaa. Vastaus ajatuksiin saatiin n. 5km kohdalla käännyttäessä Orimattilantielle kun kärki kiihdytti omille nopeuksilleen. Takaa tuli kuitenkin sopiva n. 10 ajajan porukka, jonka kanssa edettiin kilpailu lähes loppuun asti. Samassa ryhmässä ajoi myös ACT:n Christian. Aiemmin viikolla tehty pidempi juoksulenkki tuntui Jannen reisissä vielä niin, että ylämäet oli normaalia tahmeampia kiivetä. Jannen loppuaika 2:41:54 keskinopeuden ollessa n. 35,4 km/h. Pataan tuli kärjelle n. 17min

Janne suoristaa selän maaliviivan ylittyessä

Christian ei lähdössä ollut niin lähellä kärkeä kun olisi toivonut ja epäili tämän kostautuvan myöhemmin. Lyhyen saattoajon jälkeen vauhti kiihtyi mutta ei ollut mitenkään niin kovaa kun se olisi ollut jos enemmän kisakuskeja olisi ollut paikalla.

Christian yritti kiivetä vähän lähemmäksi kärkeä mutta kiihdytyksiä rupeisi olemaan siihen tahtiin että porukka meni letkaksi. Anssi ja Janne olivat jääneet vähän Christianin taakse tässä vaiheessa, Juha oli kärkiporukassa, niin kuin oli odotettavissa.

Risteykseen käännyttäessä edessä tuli pieni rako pääjoukkoon ja Christian yritti ajaa porukkaa kiinni, mutta voimaa ei vaan löytynyt jaloista ja muuta porukkaa rupesi tulemaan takaa ohi.

Christian sai vähän rytmistä taas kiinni ja muutama muu tuli myös vetotöihin ja yritettiin saavuttaa edellä polkevia taas kiinni.

Taka-ajon jatkuttua jokusen kilometrin, oltiin jo todella lähellä edellä ajavaa pientä porukkaa. Eroa ei ollut montaa metriä ja saavuttiin alamäen jälkeen pieneen ylämäkeen Christianin ollessa kärjessä antaen vetovastuun seuraavalle joka sitten ampaisikin kunnon kiriin ja hänen perässään tuli muutama muukin pyöräilijä ohi, muun muassa Janne.

Christianilla ei ollut voimia vetotöiden jälkeen vastata kiihdytykseen vaan eroa tuli taas ja mäen sain nousta yksin.

Porukkaa oli pienissä ryhmissä pitkin tietä ja Christian nousi mäkeä omaan tahtiinsa ja pikku hiljaa rupesi saavuttamaan edellä polkevia. Ensin Janne kiinni mäen päällä ja hän tuli peesiin ja sitten homma jatkui polkemalla edellä ajavia kolmea pyöräilijää kiinni. Lyhyen taka-ajon jälkeen Christian ja Janne saivat heidät kiinni ja näin kasassa oli vähän isompi porukka, eikä yksin sentään tarvinnut polkea. Saimme matkan aikana kiinni vielä muutaman edellä polkevan ja takaa tuli myös muutama pyöräilijä, jotka liittyivät seuraamme. Meitä oli lopulta yhdeksän polkijaa meidän ryhmässä ja ensimmäinen kierros mentiinkin ihan mukavaa vauhtia.

Christian vetää joukkoa mäkeen

Isoja ylämäkiä ei ollut kovin paljon reitillä, onneksi sentään pari nyppylää joissa vähän jalat sai kunnolla tehdä töitä. Suorat osuudet ja vastatuuli eivät Christianille sovi alkuunkaan joten ihan tarpeeksi raskas reitti oli nytkin, varsinkin kun vetotöitä sai tehdä.

Kun matkasta oli poljettu 47 km ja toinen kierros alkoi, huomasi Christian, että matka rupesi vaatimaan veronsa ja ryhmän vauhti hiipui jonkin verran loppua kohden. Lopulta vauhti väheni niin, että maalissa Christianin mittari näytti keskivauhdiksi vain 35,6 km/h.

Vähän jäi puuttumaan 36 km/h kesivauhdista, johon Christian olisi ollut tyytyväinen ja häntä jäi harmittamaan, etteivät alussa saaneet edellä ajavaa pientä porukka kiinni.

Lopulta siitä pienestä porukasta oli muodostunut pääjoukko joten siinä olisi ollut hyvä tilaisuus polkea maaliin, nyt pääjoukko oli noin 10 minuuttia ennen Christiania maalissa, joten vähän ristiriitainen tunnelma jäi.

Christian ja 96 km takana

Anssi lähti myös liikkeelle ”kokeillaan kauanko jaksaa” -asenteella. Kun kuuluisa noutaja tuli, Anssi jäi odottelemaan takana tulevia, ettei yksin tarvinnut matkaa taivaltaa. Lotta oli ensimmäinen Anssin saavuttanut ajaja seuranaan tuntemattomaksi jäänyt mieshenkilö. Kolmikko ajoi kiinni edellä ajaneen kilpakumppanin ja kyseisellä kokoonpanolla matka jatkui vuorovedoin maaliin asti. Anssin mielestä Mäntsälän ajo oli melko rankka, koska vetohommia sai pienellä porukalla tehdä enemmän kuin tarpeeksi.

Anssi kiipeää maaliin johtavaa loivaa nousua

Elina lähti tämän vuoden toiseen kuntoajoonsa innokkaana, mutta hieman jännittyneissä tunnelmissa. Lähdössä hän päätti hakeutua mahdollisimman eteen, koska edestä on helpompi pudottautua sopivaan ajoseuraan. Saattoajon jälkeinen vauhti oli ensin hidasta, mutta nopeasti alkoi tapahtua. Elinalla oli täysi työ pysyä vauhdissa mukana ja sykkeet alkoivat nousta. Miehiä alkoi mennä ohitse ja pian Elina huomasi olevansa yksin mäkisellä osuudella. Takaa tuli onneksi muutaman miehen porukka ja Elina lyöttäytyi mukaan. Ensimmäisen kierroksen aikana saatiin ajettua kiinni muutama ajoporukka ja niistä muodostui ajojen pääjoukko.

Elina kiitää keskellä kuvaa. Tilaukseen lähtenyt ACT -ajoasu odottaa vielä saapumistaan

Toisella kierroksella ajo rauhoittui ja matkaa jatkettiin vuorovedoilla. Vauhti alkoi taas nousta maalisuoran yllättäen lähestyessä ja Elina ihmetteli mitä nyt pitäisi tehdä. Elina yritti hakeutua sopivaan rakoon ennen loppukiriä. Kirissä Elina rutisti kaikki mitä jaloista lähti. Ajo meni paremmin kuin hän osasi odottaa ja tästä sai paljon uutta intoa ajamiseen.

Lotta sinnitteli alun 5km pääjoukon perällä, josta hän tippui ja sai seurakseen Anssin sekä kaksi muuta miestä. Neljän hengen kokoonpanolla mentiinkin sitten maaliin asti. Lotta piti Mäntsälän ajoa hyvänä treeninä kun sai tehdä paljon vetohommia. Yksi tavoite täyttyi kun Lotta ylitti maalilinjan ennen Anssia, kuten aina ennenkin tähän asti.

Lotta kirii maaliin ilman tuskaisempia ilmeitä Anssi perässään

Katrin Mäntsälän ajoon ei sisältynyt suurempaa draamaa ja hän oli tyytyväinen kun pääsi osallistumaan sairastelun jälkeen, kunnon treeniäkään ei ollut Vueltan jälkeen päässyt kertymään.

Katri roikkui muutamat kilometrit pääjoukossa, josta putosi ja jäi ajamaan yksin muutamaksi kilometriksi. Ohi pyyhälsi joku Mäntsälän urheilijoiden herra, jonka kanssa matka jatkui kahdestaan vuorovedoin (hän ehkä veti muutaman vedon enempi, kiitokset siitä) kunnes takaa tullut isompi joukko sai kiinni (joukossa 47km ajajia, myös Marika siskonsa kanssa. Marika veti upeasti muutamia vetovuoroja. Joukossa Katri ajoi ensimmäisen kierroksen loppuun ja jatkoi sitten herrasjoukossa toisen kierroksen. Katri veti muutamat kerrat joukkoa, mutta suureksi osaksi ajan sai viettää aurinkokannella, kun vetoporukkaa riitti. Viimeisen vetovuoron Katri otti viimeisen kierroksen lopulla ja se sitten kostautui kun voimat loppui juuri viimeisen isomman mäen juurelle ja hän jäi joukosta. Katri sai vielä vedettyä itsensä joukon hännille kun reitti kääntyi Pohjoiselle pikatielle, mutta reisi ei riittänyt ja Katri tuli minuutin-pari perässä maaliin joukon jälkeen.

Kaiken kaikkiaan kiva ajo ja kelikin mitä parhain! Reitti oli mukava vaikka kelirikkopätkä vähän jännitti Katria, mutta onneksi kaikki taisivat selvitä siitä ehjin nahoin ja pyörin!

Katri lähenee maalia hymyillen. Huomatkaa, että Christian ehti myös kuvaamaan ajonsa lisäksi!

4 viikon mökkilomailun loppupuolella tuli Marikalle fiilis, että voisi yrittää osallistua Mäntsälässä järjestettäviin ajoihin lyhyelle matkalle. Kevättä ja kesää siivitellyt sairastaminen on estänyt lähes kaiken treenaamisen uimista lukuunottamatta heinäkuun puoliväliin asti. Loman aikana muutamia harjoituksia tehneenä Marikan mieli oli sen verran levännyt, että idea kuntoajoon osallistumisesta vahvistui. Vaikka ei näin lyhyelle matkalle juurikaan tankkailua tarvita, otti Marika varman päälle levon ja ekstraruoan muodossa viikkoa ennen kisaa. Kisapäivän aamuna Marikan herätessä fiilis oli todella hyvä ja tuntui, että tästä tulee hyvä päivä!

Marika tutkailee startissa mihin väliin itsensä kampeaisi

Tavoitteena Marikalla 47 km matkalla oli, että loppukeskarit olisivat vähintään 30 km/h ja tätä lähdettiin tavoittelemaan joukon keskivaiheilla ajamalla, koska Marika halusi pysyä isommassa ryhmässä mukana. Alussa vauhti oli melko kovaa ja jotkut pätkät mentiin jopa 37 km/h keskivauhdeilla. Matkalla vetovuorojen vaihtuessa Marika tapasi seuranaisen Riinan, joka halusi ajaa kiinni edessä häämöttävän isomman ryhmän. Marika sanoi ettei riitä reisi siihen hommaan, mutta Riinalla riitti ja hän veti poppoon mukaan toiseen ryhmään ja siitä muodostui hyvänkokoinen ryhmä. Koko matkan ajan Marikan fiilis oli todella hyvä ja ajaessa ehti jopa katsella maisemiakin jotka olivat aivan mahtavat! Marika koki reitin helpoksi, paria mäkeä lukuunottamatta. Samassa ryhmässä ajoi myös Katri, joka hoiti vetovuoroja ahkerasti hyvällä vauhdilla. Vitsailimmekin jossain vaiheessa ajoa, että naiset ensin myös vetohommiin! Oli mukavaa, että myös omista naisista riitti ajoseuraa. Lopussa Marika otti vielä kirin, ettei vaan oma sisko pääse yllättämään takavasemmalta! Upeaa oli, että vauhdit pysyivät koko matkan niin hyvinä, että loppukeskarin olivat mittarin mukaan 33,6 km/h. Tavoite tuli siis saavutettua hyvävointisena ja pirteänä!

Tulokset:

47 km miehet

 

 

 

1

Miko Martikainen

Mäntsälän Urheilijat

1.25,24

 

2

Aapeli Takala

Team MITO

1.25,59

 

3

Janne Eskelinen

Tuusula

1.33,52

 

4

Ilkka Sadinmäki

Ryttylän Kiri

1.38,43

 

5

Juuso Klaavu

Kotka

1.38,51

 

6

Jouni Koskela

Mäntsälä

1.40,02

 

7

Ari Häkkinen

Bike planet

1.41,.41

 

8

Juhani Järvinen

Helsinki

1.41,56

 

 

Juhani Lehtinen

Mäntsälä

DNF

 

 

Jere Visapää

ACT

DNS

 

 

 

 

 

 

 

47 km naiset

 

 

 

1

Marika Myöhänen

ACT-Ladies

1.25,55

 

2

Maarit Myöhänen

TeamMITO

1.26,04

 

3

Riina Kämäräinen

ACT-Ladies

1.33,54

 

 

 

 

 

 

 

94 km miehet

 

 

 

1

Janne Elkala

LaPy

2.24,56

 

2

Juha Parviainen

ACT

2.24,56

 

3

Aku Joentausta

LaPy

2.25,25

 

4

Ville Heistman

Cycle Center Team

2.25,26

 

5

Kalle Malin

RCT

2.25,30

 

6

Anssi Laine

TWD

2.31,56

 

7

Mika Kariluoto

Järvenpää

2.31,56

 

8

Kai Syrjälä

 

2.31,56

 

9

Juha Viljanen

RCT

2.31,56

 

10

Juhani Koskela

Vantaa

2.31,56

 

11

Heikki Roselius

Cycle Center Team

2.31,56

 

12

Miika Rantatorikka

 

2.31,56

 

13

Tenho Eteläinen

Porvoon Akilles/Road Academy

2.31,56

 

14

Vesa Kasari

MTB Järvenpää

2.31,56

 

15

Petre Pomell

JäPy

2.31,56

 

16

Jukka Leskelä

Juleto Oy

2.31,56

 

17

Ilkka Leskelä

Ilen ajotiimi

2.31,56

 

18

Lauri Westling

S.O.B

2.31,56

 

19

Seppo Aaltonen

CA

2.31,56

 

20

Jussi Kirjavainen

Lumisuon Kahlaajat ry

2.31,56

 

21

Pauli Pekkanen

Helsinki

2.31,56

 

22

Ville Laine

TWD

2.31,56

 

23

Esa Klaavu

Ylöjärvi

2.31,56

 

24

Marko Hatara

Korson Kaiku

2.41,54

 

25

Harri Pitkänen

Porvoo

2.41,54

 

26

Mara Tarkkila

X-tri Lahti

2.41,54

 

27

Janne Hallikainen

ACT

2.41,54

 

28

Markus Kantola

Korson Kaiku

2.41,54

 

29

Stefan Wackström

 

2.41,54

 

30

Christian Tinell

ACT

2.41,54

 

31

Jarmo Henriksson

Hämeenlinna

2.41,54

 

32

Pasi Lehto

Espoo

2.41,54

 

33

Jani Ihalainen

GIANT

2.44,10

 

34

Anssi Häkkinen

ACT

2.44,10

 

35

Esa Niemelä

 

2.44,10

 

36

Berndt Enholm

CCH

2.51,24

 

37

Kari Martikainen

Mäntsälän Urheilijat

2.52,42

 

38

Pekka Rautiainen

HyPy

2.52,42

 

39

Sami Salonen

TuMK

2.52,42

 

40

Jyrki Jukka

Hyvinkää

2.52,42

 

41

Mika Lehtovirta

Vantaa

2.52,42

 

42

Marko Hirvonen

Hyvinkää

2.52,42

 

43

Marko Mettenranta

Mäntsälän tennisseura

2.52,42

 

44

Antti Kurtelius

Mäntsälä

2.53,23

 

45

Jose Korhonen

Hyvinkää

2.56,07

 

46

Raimo Tuokko

MTB Järvenpää

2.58,27

 

47

Kyösti Ryhänen

Zeus

3.05,20

 

48

Jyrki Toivola

Porvoon Offsetpaino Oy

3,42.29

 

49

Ilkka Räisänen

Helsinki

3.49,11

 

50

Arto Leminen

Helsinki

3.49,16

 

 

Tuomas Teräsvuori

ACT

DNS

 

 

 

 

 

 

 

94 km naiset

 

 

 

1

Elina Koskela

ACT-Ladies

2.31,56

 

2

Lotta Siiriäinen

ACT-Ladies

2.51,12

 

3

Katri Majava

ACT-Ladies

2.53,53

 

4

Lea Saari

 

3.42,29

 

 

Maija Koskinen

ACT-Ladies

DNS