Kuusijärven Bianchi Cup 20.5.2014 - Hyvää reeniä!

Legendaarisella Vantaan Kuusijärven eteläisellä reitillä ajettiin tiistai –illan kunniaksi vauhdikkaaksi arveltu Bianchi Cupin maantiekisa. Juha oli saanut ajettavasta kisasta vihiä myöhään sunnuntai –iltana ja sai houkuteltua myös Tommin ajamaan hieman reippaammaksi ennakoidun reenin lähes Tommin etupihalla kulkeneelle reitille. Muut ACT:n kuskit palautuivat vielä Keravan menestysjuhlista ja Tuukka oltiin lennätetty viimeistelemään kovasti nousussa oleva kuntoaan Saksaan, tulevaa AHH –ajoa silmällä pitäen.

Tällä kertaa tieto kisasta ei ilmeisesti ollut kulkeutunut Lahden suuntaan, mutta paikalla parveili kuitenkin n. 50 jalkaparia, ollen valmiina pitämään ketjut kireällä lähes 10 kierroksen ajan. Pelätty, jopa HC –nousuksi mainostettu Kuninkaanmäen nousu ajettaisiin 10 kertaa ylös ja maali olisi tämän kunnioitusta herättävän kumpareen päällä. N. 5,2 km kierros sisältäisi kaksi risteystä oikealle, yhden vasemmalle ja yhden liikenneympyrän. Ainakin Juha oli ennen kisaa kauhuissaan, hänen vahvuuksiinhan kuuluu juuri mäet ja risteykset (NOT).

Kaikki valmiina starttiin. Kuva Riina

Kisa starttasi vauhdikkaasti liikkeelle ja Juha ja Tommi aloittivat välittömästi taistelun kuuluisaa noutajaa vastaan. Heti alkuunsa pojille tuli selväksi, että lyhyessä iltakisassa on ketju pidettävä huomattavasti tiukemmalla kuin maantie cupin kilpasarjan lähdöissä ja kuntoajoissa. Perälaudassa ajelun tuloksena oli, että jokaisen risteyksen jälkeen olisi lähdettävä kuuluisan jojon päästä urku auki, jotta noutajan kanssa lenkkeilyltä vältyttäisiin. Pitäisi pysyä aina kuuluisassa ensimmäisessä kolmanneksessa, mutta pikaisen laskutoimituksen jälkeen, valtaosan kuskeista on ajettava jälkijunassa. Pääsyä ensimmäiseen kolmannekseen vaikeuttaa huomattavasti, jos risteyksiin ei uskalla laskea vauhdikkaan jouheasti, vaan puristelee rystyset valkeana jarrukahvoja kiinni ohjaustankoon.

Urku auki osa 20. Kuva Riina

Suurimman osan kisasta, vinhaa vauhtia eteenpäin puskenut juna, oli pitkänä letkana kilpailureitillä. Tommi antautui letkan päästä n. 1,5 kierroksen jälkeen, tunsihan hän hyvin kilpailureitin ja eksymisen vaaraa ei ollut. Maalta paikalle matkustanut Juha, halusi pysytellä junan kyydissä ja sai arvokasta sekä kipeästi tarvitsemaansa harjoitusta risteyksien ajamisesta. Myös kirejä tuli harjoiteltua illan aikaan vähintään riittävästi, jotta jojo vetäisi lepäämään edes hetkeksi. N. neljän kierroksen jälkeen, Juha yritti hetken mielijohteesta kiskoa karkulaista kiinni, tajuten 6 s jälkeen sen olevan mahdotonta. Myöhemmin risteykset alkoivat jo sujumaan hieman paremmin ja jarruvaijerit alkoivat pysyä hieman löysemmällä sekä kädet alaotteella.

Kohta mennään taas. Kuva Riina

Tommi piti paikkakuntalaisena kohteliaasti huolta, etteivät muutamat kilpakumppanit eksyisi reitiltä. Kuva Riina

Juhan kädet alkoivat pysyä paremmin alaotteella, jopa risteyksissä. Kuva Riina

Tommin porukka tuli kierroksella kiinni hieman vajaan tunnin kohdalla. Tommi ajeli koko illan AnA -kynnyksensä tuntumassa, saaden erittäin hyvän vauhtitreenin. Juha ajoi sitkeästi kierroksia koko osallistumisesta perityn 5 € arvosta, valuen uupuneena pääjoukon perällä maaliin. Maalissa uusi Garminin mittari pysähtyi n. 50 km ajon jälkeen, näyttäen keskinopeudeksi 41,75 km/h. Tarkempi tarkastelu osoitti, että yli 50 km/h kohonneita vauhtipiikkejä löytyi n. 20 kpl ja nopein kilometri mentiin yli 52 km/h keskinopeudella.

Naurettavalla 5 € panostuksella saatiin toivottavasti tartutettua kummankin kuskin jalkapariin taas rutkasti lisää vauhtia sekä vauhdinkestoa. Juha oli myös tyytyväinen, huomatessaan pieniä lapsen kehitysaskelia risteysten ajamisessa, kuullessaan reitin varrella kannustusta ja harjoitusohjelmassa olevat ”hapottomat kirit” tuli ajettua myös huolellisesti tällä viikolla. Hinta / laatusuhteeltaan Bianchi Cupin kisat ovat ihan ykkösiä, yhden kuntoajon hinnalla ajaa koko kesän maantielähdöt ja kehitystä näissä tapahtuu varmasti huomattavasti enemmän. Myös kova vauhti aiheuttaa yhden pitkän letkan ja kolaririski on pienempi, kuin koko tien leveydellä heiluen etenevässä pääjoukossa kuntoajossa tai kilpasarjan lähdössä.

Innokas kilpailujärjestelijä ja tiimimme sporttipäällikkö, otti ansiokkaasti hoitaakseen liikenteen pysäyttämisen yhdessä risteyksessä, näin kaikki vankalla kokemuksella järjestelyistä vastanneen CCH:n kuskit pääsivät lähtöviivalle pitämään vauhtia yllä ja tekemään kisaa.

Loput Riinan kuvat: https://plus.google.com/photos/113607588514453227229/albums/6015597374616202017