Vappuleiri Pajulahdessa 29.4-1.5.2016

ACT järjesti vappuviikonloppuna treenileirin, jonka paikaksi valikoitui Nastolassa sijaitseva Liikuntakeskus Pajulahti, joka muutamalle leiriläiselle oli tuttu paikka vuosien takaa. Leirille osallistuivat Marika, Aapeli, Vesa, Mikko, Jukka, Michaela ja Teemu. Leiriläisten saapuessa perjantai-iltana paikalle, vietettiin ilta paikkaan tutustuen, sekä rentoutuen päivällisen ja rantasaunan merkeissä. Rohkeimmat kävivät jopa heittämässä talviturkin hyiseen järveen.

Iso-Kukkanen tervehti leiriläisiä kauniina mutta kylmänä.

Lauantai-aamuna herätettiin kehot uuteen päivään kevyellä joogaharjoituksella klo 7:30, jonka jälkeen siirryttiin runsaalle aamupalalle. Kymmeneltä alkoi sitten uimahallissa seuran oma allasvuoro, ja neljän radan altaassa riitti hyvin tilaa uimareille, sekä meidän omalle kameramiehelle joka taltioi jokaisen uintitekniikasta videopätkät. Aamupäivä kului altaalla, josta sitten siirryttiin lounaalle jossa oli leiriläisten iloksi tarjolla vapun kunniaksi munkkeja ja simaa jälkiruokana. 
 

Oma allasvuoro oli ylellisyyttä pääkaupunkiseudun ruuhkaisiin uimahalleihin tottuneille uimareille.

Lepohetken jälkeen kun munkit oli ainakin osittain sulateltu, suunnattiin kohti Pajulahtihallia missä oli tarkoitus suorittaa iltapäivän treenit sillä sää ei oikein suosinut ulkona polkemista. Polkimien kiinnitysoperaation ja muiden säätöjen jälkeen polkaistiin Teemun erikoiseksi nimitetty parin tunnin pyöräilysessio käyntiin hallin yläparvella olevilla spinningpyörillä.  Melko pian hiki nousi pintaan ja puheensorina vaihtuikin äkkiä puuskutukseksi. 
 

Ilmeet muuttuivat tästä totisemmaksi kun päästiin toden teolla vauhtiin.

Hikisen pyöräilyn jälkeen kiersivät triathlonistit vielä juoksurataa puolen tunnin ajan, ja sitten olikin aika pienelle lihaskuntojumpalle ja loppuvenyttelyille. Ahkeran treenipäivän jälkeen päivällisellä ruoka maistui paremmin kuin hyvin, ja kun ravinnonsaannista oli huolehdittu, oli aika siirtyä jälleen rantasaunalle ja nukkumaan. 
 

Pajulahtihallissa oli tilaa temmeltää.

Sunnuntai-aamu oli sumuinen, mutta pian päivä selkeni mikä lupasi hyvää päivän pyörälenkkiä ajatellen. Aamu aloitettiin 7:15 kevyellä aamupalalla, sillä uintivuoro alkoi sunnuntaina jo klo 8. Uinnin jälkeen oli hetki aikaa valmistella varusteet iltapäivää varten, ja sitten koittikin jo lounasaika. Ruokailun jälkeen jälleen hetki lepoa huoneissa, kunnes lähdettiin pyörälenkille joka suuntautui Jaalaan, Vanha-Kelon kahvilaan. 
 

Leirikoulumeininkiä kun rantapolkua pitkin kuljettiin ruokalaan.

Pyörälenkin reitti osoittautui mukavan vaihtelevaksi maastoltaan, ja muu joukkue seurasi perässä kun Teemu piti vauhtia yllä. Paluumatkalla pojat harjoittelivat lopuksi mäissä vielä irtiottoja ja kiinniajoa, kun taas osa polki rauhassa loppuun saakka maisemia ihaillen. Pyörälenkin jälkeen käytiin nopeasti suihkussa ja pakattiin autot, koska sitten oli jo aika lähteä kotimatkalle. Yhteistuumin todettiin lopuksi että ensi vuonna on tällainen leiri ehdottomasti otettava uusiksi, sen verran hauskaa oli ja antoisat treenit saatiin tehtyä! 
 

Kiitos ja näkemiin Pajulahti!