ACT:n joukkue hakemassa kokemusta Lattomeren ajoista 21.4.2014

Aurinkoinen ja lämmin pääsiäissää oli houkutellut suuren joukon pyöräilijöitä tarkistamaan Porin kevään etenemistä. Miesten kilpasarjan 65 km kilpailuun oli ilmoittautunut peräti 54 kuskia. Naisten 50 km kilpailuun ilmoittautuneita oli 15. Samassa lähdössä ajaneet miehet 50 sekä harrastesarjalaiset nostivat lähdön kilpailijamääräksi lähes 50 polkijaan. ACT sai naisten lähdön viivalle Maijan, Lotan ja Michaelan.

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143253/latto1.jpeg
Maija, Lotta ja Michaela valmiina ensimmäiseen viralliseen kilpailuun. Kuva: Jari Birling

Naisten kilpailu alkoi lyhyen saattoajon jälkeen välittömästi hirmuisella vauhdilla. Siitä pitivät huolen pyöräilyä harrastelevat Timo ja Lasse Torpo. Lottaa oli evästetty keskittymään omaan ajoon, jos käy niin että kärki avaa pellit jossain kohtaa kisan aikana. Tällöin kärki saisi mennä menojaan. Vauhtimittarin lukema ei alussa juuri laskenutkaan alle 45 km/h. Lotta sai leikistä tarpeekseen jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ja päätti olla jatkamatta kisaa. Michaela ja Maija ajoivat maaliin pienemmissä ryhmissä keräten arvokasta kokemusta ja pisteitä. Liekkö kilpailuissa mukavasti aikaisempina kesinä pärjänneillä Torpoilla tullut ongelmia lisenssin maksamisen kanssa? 50 km lenkin he ajoivat kahdestaan mukavalla n. 42 km/h vauhdilla läpi, joten kunto ei ainakaan olisi ollut esteenä osallistua Eliten kilpailuun. Naisten kilpailun voitti Laura Vainionpää, toinen oli Katri Lehtonen ja kolmas Heidi Onger.

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143256/latto2.jpeg
Maija sai Porin Tarmon ajajista matkaseuraa ja 5 pistettä. Kuva Jari Birling

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143259/latto3.jpeg
Kuva: Jari Birling

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143262/latto4.jpeg
Michaela toi kotiin kokemuksen lisäksi 6 pistettä. Kuva: Jari Birling

ACT:n miesten kilpasarjan joukkue oli kokenut harmillisen takaiskun Riston jäädessä pois starttiviivalta viime hetkellä tulleen työesteen vuoksi. Viivalle Poriin saatiin kuitenkin Jani, Juha, Tuukka ja ensimmäiseen maantie cupin kilpailuun starttaava Tommi. Tommin valmistautumista kilpailuun oli sotkenut pinnojen väliin viimeistelyharjoituksessa päässyt takavaihtaja ja katkennut vaihtajan korvake. Onneksi varapyörä oli löytynyt, tosin hieman vanhempaa mallia. Juha oli vilustunut tiistain Bianchi Cupissa ja ollut kuumeessa loppuviikosta.

ACT:n kuskit asettuivat ennakkoluulottomasti ensimmäiseen riviin lähtökarsinassa. Saattoajossa ehdittiin vaihtaa kuulumisia kilpakumppaneiden kanssa. Porilaiset olivat sitä mieltä, että tänään tullaan näkemään yritystä, siitä pitäisivät huolen vahvalla ja isolla miehistöllä mukana ollut IK-32. Tämä oli myös huomattu ACT:n puolella ja taktiikkapalaverissa oli ollut puhetta, että IK:n ajajia ei saisi päästää karkuun. Tuuli kävi suurimman osan reitistä sivusta, tosin se oli Porilaisittain olematonta. Reittiin tutustuttaessa oli huomattu kilpailun ainoan mäen sijaitsevan ennen Lattomerentietä. Lattomerentie oli kumpuileva ja mutkainen sekä siellä olisi hieman vastatuulta luvassa. Täällä olisi siis oltava hereillä. Muuten 15,25 km reitillä oli hyvä näkyväisyys ja mahdollisen irtioton olisi vaikea päästä piiloon.

Vauhdiltaan hieman epätasaisen, n. 2 km, saattoajon jälkeen, etuauto kiihdytti vauhtiaan kilpailun alkamisen merkiksi. Tiistaina Juha oli ilmeisesti katsellut isojen poikien ajamista ja kiihdytti heti karkuun muulta ryhmältä. Tuukka ja Porin Tarmon mies lähtivät mukaan. Tämä yritys ei kuitenkaan tuottanut muuta kuin happoa Juhan ja Tuukan jalkoihin. Välittömästi ensimmäisen yrityksen tultua kiinni, uusi kahden miehen ryhmä jo lähti. Tämäkin yritys pysyi näkyvissä ja tuli kiinni. Kilpasarjassa reitin ainoaan "nousuun" tultiin huomattavasti mukavammin kuin tiistain Bianchi Cupissa. Lattomerentiellä riitti yritystä jokaisella kierroksella. Välillä muutaman ajajan ryhmiä päästettiin hieman karkuun, mutta lähes jokaiseen IK-32 kuskeja sisältäneisiin yritykseen reagoitiin hyvin kaikkien toimesta. Espoolaiset yrittivätkin yleensä isommalla ryhmällä karkuun. Jani ja Tuukka ajoivat läpi kisan erittäin aktiivisesti ja yrittäen useasti päästä karkuun, mutta mitään vakavasti otettavaa ryhmää ei päässyt muodostumaan kilpailun missään vaiheessa. Juha ei tuntunut oikein palautuvan alun repimisen jälkeen ja tyytyi ajelemaan pääjoukossa. Myös Tommi ajeli varmasti pääjoukon suojissa, turhaan repimättä.

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143265/latto5.jpg
Tuukan ajossa riitti yritystä ja hän teki aktiivisesti vetotyötä. Kuva: Jari Birling

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143268/latto6.jpg
Jani teki vetotyötä jalkojaan säästämättä. Kuva: Jari Birling

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143271/latto7.jpg
Juha yritti kiusata kilpakumppaneita lähtemällä paukusta irti. Tämän yrityksen tultua kiinni Juha tyytyi huilaamaan pääjoukossa. Kuva: Jari Birling

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143274/latto8.jpg
Tommi ajoi hienosti ensimmäisen kilpasarjan startin maaliin pääjoukossa. Kuva: Jari Birling

Reittiä etelään päin ajaessa, ryhmä ajautui aivan tien vasempaan laitaan. Tällä tavalla matkustajien matkaa haluttiin tehdä sivutuulessa vaikeammaksi. Myös valtatielle tultiin reippaasti ja reitin ainoaan alamäkeen päästeltiin mukavaa kyytiä, pitäen vauhtia yllä tasaisella peltoaukealla sivutuulessa aivan tien oikeassa laidassa.

Kolmannella kierroksella harrastesarjassa 3 min kilvan perään startanneet Timo ja Lasse Torpo ajoivat kilpasarjan pääjoukon kiinni ja menivät samantien menojaan. Veljeksillä lienee ollut kiire katselemaan Porin nähtävyyksiä.

Neljännellä, eli viimeisellä kierroksella vauhti laski hetkeksi ennen Lattomeren koulua ja n. 9 km ennen maalia Kuusamon Mäntyniemi päästettiin yksin irti. Näköyhteys pysyi kuitenkin melkein koko ajan. Hieman myöhemmin kilpailussa hirmuisen määrän työtä tehnyt Jani lähti ajamaan Kuusamon miestä takaa, saadessaan seuraksi myös toisen yrittelijään kilpailijan. Juhakin alkoi heräillä hieman ja nousi ylemmäs porukassa. Tämä väliporukka tuli kiinni pian valtatielle kääntymisen jälkeen.

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143277/latto9.jpg
Yksinäinen Kuusamo Cycloksen Iiro Mäntyniemi päästettiin irti n. 9 km ennen maalia. Kuva: Jari Birling

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143280/latto10.jpg
Jani lähti rohkeasti Cycloksen Mäntyniemen perään n. 8 km ennen maalia. Vahvan IK-32 joukkueen oli reagoitava tähän. Kuva: Jari Birling

Juha löysi CCH:n hirmuisia watteja pyörittävän P. Materon takarenkaan ja pääsi matkustamaan valtatiellä koko ajan kiihtyvää vauhtia menneessä junassa mukavasti tuulen suojan puolella. Kovasti yrittänyt Tuukka ja pian kiinni tullut Jani jäivät harmittavasti sivutuulen puolelle ryhmässä. Kilpailun aikana Tuukan ajo oli vahvaa tekemistä ja ajaminen oli helppoa. Sivutuulen puolelle jäänti lopputaistossa vei parhaimmat eväät paremmilta sijoituksilta.

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143283/latto11.jpg
Tuukka jäi isolle tielle tultaessa ikävästi tuulen puolelle. Kuva: Jari Birling

http://act.sporttisaitti.com/@Bin/143286/latto12.jpg
Juha liimautui nopeaksi tiedetyn CCH:n P. Materon takarenkaaseen n. 6 km ennen maalia. Kuva: Jari Birling

Rohkea Kuusamon mies tuli kiinni vain hieman ennen viimeistä käännöstä oikealle. Viimeisestä risteyksestä maaliin oli matkaa vain n. 450 m. Juha pääsi tähän käännökseen loistavasta paikasta ollen junassa neljän sakissa. Muiden availlessa kirejään, Juha ei saanut reisistään irti tarvittavaa määrää watteja ja miehiä meni ohi vasemmalta sekä oikealta. Maalissa Juha oli 11. Tommi tuli maalin ensimmäisessä kisassaan hienosti pääjoukossa, ollen 27. Jalkaa säästämättä ajaneet Jani ja Tuukka rullasivat maaliin sijoille 36. ja 37. Kilpailu noudatti normaalia kilvan kisan etenemistä. Hatkaan ei lähde riittävästi kuskeja ja yksin kirittäjät ajetaan kiinni ennen maalia. Välillä ajetaan erittäin kovaa ja välillä hidastellaan hyvinkin verkkaista vauhtia. Kilpailun tulokset saattavat vielä hieman muuttua jutun kirjoittamisen jälkeen. Linkki tuloksiin löytyy tekstin lopusta.

Kilpailun voitti Porin Tarmon Antti Olenius, Timo Pikkarainen, Gamlakarleby IF oli toinen ja CCH:n väkivahva Petri Matero ajoi kolmanneksi.

Porissa järjestelyt pelasivat vankalla ammattitaidolla poislukien maalikameran kanssa ilmenneet ongelmat. Lisäksi ilma oli erittäin suosiollinen kauden avaukselle. Kilpasarjan ajo oli ajankohtaan nähden melko siistiä, kolareita ei päässyt syntymään. Viivalla oli todella paljon myös ensimmäistä kisaa ajavia, joten kevään edetessä saadaan hyviä kilpailuja aikaan.

ACT:n kevätohjelma jatkuu seuraavaksi Turussa ajettavassa SK Muistoajossa 26.4. Turun kovatasoiseen kilpailuun starttaavat Tuukka ja Juha. Kilpasarjalaiset ajavat samassa lähdössä Elite -luokan kanssa, joten vauhtia on varmastikin riittävästi tarjolla. Turun kilpailussa on perinteisesti nähty myös kovia kuskeja Balttian maista. Toivottavasti vauhti tarttuu täältä myös meidän miesten jalkoihin. Tällä reissulla Porin kova tuuli jäi kokematta sekä meri näkemättä. Toukokuun alussa Porin nähtävyyksiin on tulossa tutustumaan myös ACT:n väriä.

Toivottavasti kevään kisoissa nähdään yhtä runsaasti ACT:n väriä, niin naisten kuin miestenkin puolella. Ja vaikka miehistössä on tapahtunut talven aikana hieman muutoksia, pystytään jatkamaan ACT:n aktiiviseen ajoon pyrkivää tyyliä. Toivottavasti kevään edetessä kilpasarjan viivalle saadaan Porissa mukana olleiden lisäksi vielä Risto, Teemu R, Robin, Teemu T, Antti ja Ismo.

Linkki tuloksiin

Lisää kuvia Jari Birlingin sivustolta