Jukka Lyly

Nimi: Jukka Lyly

Ikä: 34 (S.1981)

Harrastusvuodet: N. 20

Muu liikuntatausta/harrastukset:
Judoa ja yleisurheilua (keihäänheitto) Tapanilan Erässä v. 1990-2000. Muita harrastuksia mm. sauvakävely, laskettelu, sulkapallo, kuntosali, uinti, jääkiekko ja jalkapallo penkkiurheiluna, matkustelu, Suomalainen Iskelmämusiikki, Suomen sotahistoria + presidentit ja toiminta Panssarikillassa ja viihdehahmojen ja poliitikkojen imitointi. Viimeisenä harrastuksena on tullut Itämeren laivojen historia.

Miten päädyit pyöräilyn pariin:
Fillarilla olen ajanut ennen kuin opin kävelemään, mutta hyötyliikunnasta se lähti liikkeelle. Koulumatkat menin aina fillarilla, sitten 1990-luvulla heittoharjoituksiin ja kisoihin menin aina fillarilla. Autoa en omista, niin pyöräily on pääsääntöinen liikuntamuoto ja pyöräily tuli jäädäkseen 2000-luvun alussa kun lopetin yleisurheilun.

Kuinka monta pyörää omistat:
Kolme fillaria löytyy: 1. Olmo-maantiepyörä (vm.2005), nimeltään Adolf Erik, 2. Focus-Cycclocrossari (vm.2013), nimeltään Aksel Fredrik, 3. Bianchi-maasturi (vm 2015), nimeltään Axel Erik. Kaikki fillarit olen nimennyt vanhojen sotasankareiden mukaan.

Urheilijaesikuvasi:
Esikuvia on paljon, keihäänheittäjistä Tapio Rautavaara, Jan Zelezny, Steve Backley. Ja sitten tietysti Kimmo Kinnunen ja Seppo Räty. Autourheilussa on sitten Michael Schumacher.

Motto: "Se mikä ei tapa, se vahvistaa".