Röylän Bianchi Cup 12.8 – Vauhdikasta menoa mutkaisella tiellä

Mukavat ja kehittävät viikkokisojen taistot jatkuivat Espoon Röylässä, jonne paikalle oli saapunut noin 40 kovaa kuskia yleisen sarjan starttiin. Kokoontumisalueena toimi myös tänä vuonna Pakankylän koulu. ACT:n edustus muodostui Juhasta ja Tuukasta. Tuukalle tutut reittimaastot ovat mieleen ja tarkoituksena ei olisi säästellä jalkaa. Lähtöalueella näytti olevan isoista tiimeistä elite kuskeja, kuten  Finnfalzia, CCH:ta, IK-32:ta sekä useita yksittäisiä kuskeja. Kilpailussa ajettiin 4 kierrosta noin 11 km:n reitillä. Reitti sisälsi muutaman tiukan kurvin ”kuolleeseen kulmaan”. Reitillä on useita pieniä ylämäkiä ja vauhdikkaita/loivia alamäkiä jotka tekevät tästä kilpailusta mielenkiintoisen. Juhalla mielessä oli massakiri, johon viikonloppuna mittariin tallentunut 2 kW:n puhkaisu pitäisi riittää varmistamaan, ettei maaliviivaa ylitetä viimeisenä.

Heti lähdöstä saatiin todeta, kun kolmen miehen kova hatka muodostui Erkosta (CCH), Roopesta (TWD) ja Stefusta (Finnfalz). Ensimmäisellä kierroksella Juha ja Tuukka tarkkailivat tilannetta, Juhan ollessa enemmän takana ja Tuukka keskivaiheilla pääjoukkoa. Tuukasta tuntui, että vauhti ei ollut riittävän kovaa ja toisella kierroksella hän meni pitämään vauhtia ja keikkui lähes koko toisen kierroksen kolmen kärjessä pääjoukossa. Myös Juha otti tuntumaa vetohommiin hetkeksi Tuukan vetovuoron jälkeen, vaikka taisi vauhdinnostoyritys päätyä yksinäiseen ajeluun pääjoukon ja irtiottoryhmän välissä. Loppumatkan ACT:n kuskit tarkkailivat tilannetta hyvistä asemista.

Juha ja Tuukka. Kuva: J Birling.

Tuukka vetää ja CCH-Kivenlahden Pyörähuollon Matero seuraa. Rakoa taitaa hieman tulla? Kuva: J Birling.

Viimeiset 10 km ajettiin vauhdikkaasti 50 km/h tuntumassa, jossa Tuukka 10 sakissa pääjoukossa. 600 m ennen maalia on reilusti tilaa ottaa löysät pois jaloista ja maali on pieneen, loivaan ylämäkeen. Loppusuoralla Tuukka oli kolmantena ja ajoi saman tien kahdesta miehestä ohitse ja huomasi johtavan pääjoukkoa. Tuukka veti hetken Juhalle, mutta säästeli vielä. Juha lähti vetämään urku auki uskaliaasti n. 550 m ennen maalia. Tuukka pääsi hyvin Juhan takarenkaaseen kiinni, huomattuaan hyvän leadout -vedon alkaneen. Muita kuskeja ei tässä vaiheessa näkynyt ja pientä eroakin muuhun pääjoukkoon tuli. Tuukan ja Juhan takaa tuli kuitenkin vielä Finnfalzin Järvinen, joka kiihdytti vielä Juhan ja Tuukan ohi. Tuukka oli pääjoukon kirin toinen vain muutaman sentin erolla Finnfalzin kuskiin. Juha tuli heti Tuukan jälkeen, saaden pidettyä muun pääjoukon selkänsä takana hapoilla ollessaan. Tuukka viides ja Juha kuudes kovassa seurassa. Kilvan kaksoisvoitto ACT:lle ja isoja elite päänahkoja jäi ACT:n kuskien taakse!

Kilpailusta jäi hyvä maku ja Juha ja Tuukka ovat valmiita tulevan viikonlopun kilpailuihin. Röylässä pääjoukko taittoi matkaa n. 41,5 km/h keskinopeudella mutkaisella tiellä.

Juhan näkövinkkelistä loppu näytti tältä:

Yleinen 45,2 km

Ilkka Haavisto

DNF

Seuraavat kilpailut:

ISM Mäntsälä 16.8: Tuukka ja Jani.

Mäntsälän ajot 17.8: Juha, Christian, Tuomas, Janne ja Anssi sekä ACT –Ladies tiimistä, Katri, Maija, Lotta ja Riina. Marika ja Jere ajavat puolikkaan matkan.