Porvoon Kuntoajot 3.8.2014

Perinteikäs pyöräilyseura Porvoon Akilles järjesti ensimmäistä kertaa Porvoon Kuntoajot -nimisen kuntotapahtuman elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.  Uuden tapahtuman kilpailukeskuksena toimi Porvoon Amisto, josta matkaan lähetettiin 150 osallistujaa, joista reilu sata polkijaa ajoi pääsarjan 110 km:n pituisen matkan. ACT:llä oli edustusta molemmilla matkoilla, ja olihan jopa tiimin sporttipäällikkökin saatu houkuteltua mukaan ajamaan lyhyempää 55 km:n reittiä Porvoon maisemissa.  Muutama uusi vahvistuskin oli mukana ajamassa ensimmäistä kertaa seuran väreissä.

Matkaan lähdettiin yhtenä ryhmänä hitaan saattoajon saattelemana. Vapaan vauhdin alkaessa kaksi Akilleen kuskia irtautui pääjoukosta välittömästi. Tähän hatkaan ei Tuukalla ollut mielenkiintoa lähteä kovalla helteellä. Akilleelle omien kuskien hatka sopi ja pääjoukko ajeli mukavaa sunnuntaiajelua lähes koko matkan ajan Porvoolaisten komennossa. Muutamia kertoja Tuukka yritti saada pääjoukkoon vauhtia mutta kenelläkään ei ollut mielenkiintoa vauhdin lisäykseen. Vasta noin 15 km ennen maalia saatiin vauhdin lisäystä kammettua ja useita irtiottoyrityksiä nähtiinkin, jotka eivät isompaa rakoa kuitenkaan aiheuttaneet. 3 km ennen maalia loivassa ylämäessä Marek Salermo ajoi pääjoukon hänniltä ensin pääjoukon ohi ja jatkamalla hatkamiesten kiinniottoa, jotka olivat enää noin parin sadan metrin päässä. Lopussa kovin kamppailu käytiin Valtteri Härkösen ja Salermon kanssa. Salermo kuittasi helpon oloisen voiton ja Härkönen oli toinen samalla ajalla. Tuukka tuli pääjoukossa maaliin ollen 12. Pääjoukossa tulivat maaliin myös Arjo (15.) ja Antti (22.).

Pääjoukon maalintulo. Kuva: Krista Tötterman

Tapahtumapäivän lämpötilan keikkuessa 30 asteen tietämillä jotkut kamppailivatkin matkan aikana nesteen imeytymisen kanssa. Onneksi kaikki sitkeät ACT:läiset pääsivät maaliin hyvillä mielin selviten mäkisen reitin ja helteisen sään tarjoamista haasteista. ACT Ladies -tiimi osoitti jälleen vahvuutensa kuntoajoissa, Michaelan kiriessä naisten pääsarjan voittoon, Lotan tullessa maaliin heti hänen perässä toisena. Kolmanneksi tullut Kaupin Kanuunoiden Heidi Tanskanen ajoi hänkin samassa ryhmässä Lotan ja Michaelan kanssa, jossa olivat mukana myös ACT:n miehistä Ismo, Anssi, Joni, Christian sekä Jonne. Myös lyhyemmällä matkalla tiimin naiset loistivat, Kaarinan ollessa toinen ja Marika kolmas naisten 55 km sarjassa.

Lotta antoi kaikkensa loppukirissä ja tuloksena hienosti toinen sija naisten sarjassa. Kuva: Krista Tötterman

ACT:n tiiminvetäjä tuulettaa selvittyään maaliin 55 km:n matkalta. Kuva: Krista Tötterman

Pääsarjan voittajat - Michaela Åvall/ACT Ladies ja Marek Salermo/Porvoon Akilles. Kuva: Porvoon Akilles

Kiitokset vielä Akilleen väelle hyvistä järjestelyistä ja mukavasta tapahtumasta, toivottavasti Porvoon Kuntoajot saavat jatkoa tulevina vuosina.

Tulokset:  http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2014/porvoo_3.8.htm