Nurmijärvi GP 10.5.2014

Kirjoittanut Tuukka

Vaihteeksi kilpailut siirtyivät Porin suunnilta etelään, joten ACT saikin jalkeille tähän asti suurimman tiiminsä kilpailuihin. Miesten kilpasarjassa ajoivat Juha, Tuukka, Jani, Risto, Tommi ja Teemu T. Nurmijärven superpäivänä ajettiin myös maastokilpailu, josta Janne H haki kisakokemusta.

Miesten kilpasarjan lähtö/kilpailukanslia oli Nurmijärven työtehoseuran parkkipaikalla. Ensimmäisenä kilpailupaikalle saapuivat Tuukka ja Teemu T. Kilpailupaikalla olikin jo täysi tohina päällä kun elite kuskit olivat tulleet lämmittelemään rullilla jo pari tuntia ennen heidän starttiaan. Autojen parkkeeraamiseen oli kyllä tilaa mutta järjestäjien näyttämät merkit vapaille paikoille näyttivät olevan täynnä kilpailijoiden nopeita pyöriä. Pyörien kolhimiselta onneksi säästyttiin. Kilpailukasnslia ja yleinen järjestely olivat kilpailupaikalle kansainvälistä luokkaa. Järjestäjä oli hoitanut musiikit paikalle lisäten hyvää fiilistä ennen kilpailun lähtöä. Lisäksi oli useita pyörien/varusteiden myyntikojuja sekä syötävää tarjolla. Lisäksi järjestäjä tarjosi kevyen ruoan osallistujille kilpailun jälkeen. Näitä lisää!

Miesten kilpasarjan lähtö tulisi varmasti olemaan mielenkiintoinen sillä lähdössä oli noin 120 osallistujaa. Lähdön määrää paisutti masterluokkien lähteminen samassa lähdössä. Lähdössä ACT:n pojat jättäytyivät taakse paitsi Tuukka joka kantoi pyöränsä eturivin tungokseen.

Tuukka Valmiina lähtöön. Kuva: Riina.

Tommi valmistautuu. Kuva: Riina.

Juha ja Risto lähdössä matkaan. Kuva: Riina.

Lähtö tapahtui siististi IK-32:n joukkojen pitämässä vauhtia. Kun ensimmäinen kilometri oli ajettu, olivat ACT:n kuskit hienosti näkyvillä näyttämässä vahvaa panostaan. Risto meni keulille pitämään vauhtia ja pian Janikin kiirehti keulille. Tuukka, Teemu T ja Juha 10 sakissa sekä Tommi heti heidän jälkeensä. Noin 8 minuutin kohdalla Juha päätti tehdä aloitteen ja lähti hatkaan. Tähän ei tässä vaihessa kukaan kilpakumppaneista lähtenyt mukaan. Juha ajeli n. 200 m edellä, muutaman kilometrin ajan, kunnes hänet ajettiin kiinni. Tästä ei mennyt kauaa kun oli Riston hatkan vuoro noin 15 km kohdalla. Risto olikin pian jo sen verran kaukana että pääjoukko ei edes nähnyt häntä! ACT tiimin muut kuskit nousivat pääjoukon kärkeen, vierekkäin riviin, pitämään verkkaisempaa vauhtia yllä jotta Riston etumatka kasvaisi. Mahtoivat kilpakumppanit olla ihmeissään kun pääjoukon kärjessä näkyi vain sinistä eikä ohi päässyt mistään. ACT:n kuskit katselivat vain toisiaan ja olivat tyytyväisiä tilanteeseen. Takaata alkoi pian tosin kuulumaan vaihteiden ronksutusta kun muut kilpailijat hermostuivat tilanteeseen. Vasemmalta tuli muutama kuski ohi ja ACT vastasi tähän välittömästi. Tässä tilanteessa tapahtukin melkoista heilumista kun nopeudet nostettiin 40 km/h:sta 63 km/h:iin.

Oman tiimin kuskeista jatkuvasti joku kävi keulilla näyttämässä menohalujaan. Tommikin halusi näyttää pääjoukon kärjessä vauhdin ylläpitoa, jossa hän olikin noin 15 s ajan. Olihan hänelle jo ykköspyöräkin saapunut takavaihtajan korjauksesta. Noin 30 km ennen maalia oli kahden miehen irtiotto tapahtunut ja irtiotto kestikin lähes 25 km ajan. 64 km kohdalla olivat Teemu T ja Tuukka viiden miehen sakissa keulilla pitämässä kovaa telaketjuajoa päällä muutaman kilometrin ajan yrittäen saada hatkakuskeja kiinni. Tämän jälkeen päätettiin ottaa hyvät paikat pääjoukosta ennen viimeisiä kilometrejä ja hatkakuskitkin saatiin lopulta kiinni. Koska pääjoukon takana oli vahvajalkaista kuskia vielä tulossa niin 10 sakissa olisi pidettävä sijoitus loppusuoralle tultaessa. ACT:n tiimistä Tuukka oli hyvin sijoittuneena vasempaan laitaan kymmenen miehen sakissa. Viimeinen mutka tuli ehkä liian nopesti eikä hän ehtinyt tähän reagoimaan. Juhan ja Teemun edessä oli pahasti ruuhkaa joten tällä kerralla oli tyydyttävä rullaamiseen paajoukon mukana maaliin. Tuukan sijoitus oli 11., Juha 18., Teemu T 19., Tommi 21., Jani 39. ja Risto 42. Seuraavana ohjelmassa on Keravan kevätpolkaisu 18.5, jonne tiimipäällikkö on kasannut jälleen suuren joukon ACT:n kuskeja.

Tulokset: http://www.fillari-lehti.fi/Etusivu/tabid/40/ctl/ViewItem/mid/539/ItemId/1183/Default.aspx