Jokelanseudun Bianchi Cup 26.8 – Taistelu aluemestaruudesta märällä maantiellä

Kauden kääntyessä loppupuolelle panokset kovenee Bianchi Cupin viikkokisasarjassa. Järvenpään Pyöräilijöiden järjestämä Bianchi Cupin kilpailu toimi samalla myös Etelä-Suomen aluemestaruuskisana. Maineen ja kunnian lisäksi nopeimmalle kolmikolle olisi jaossa himoitut pystit.

Ennakkoon reitti tiedettiin nopeaksi ja reitillä olisi hyvä näkyväisyys eteenpäin, joten hatkaryhmän olisi vaikea päästä pääjoukon ahnaalta katseelta suojaan. Mutta tieto siitä, että pahamaineinen ja pelkoa herättävä Nummisten nousu olisi ajettava ylös peräti kolme kertaa sai ACT:n edustusmiehistön sileät jalat kananlihalle ja mahat veteläksi. Edustusmiehistön jalat kuuluivat tällä kertaa Ristolle, Tuukalle ja Juhalle.

Kilpailukeskuksena toimineelle vanhalle huoltoaseman pihalle löysi surkeasta sääennusteesta huolimatta n. 35 kuskia. ACT:n pojat tiesivät, että suurimman osan kilpakumppaneiden pyöräilypaidan taskuista löytyy Tuukankin kovasti odottelema Elite -lisenssi ja jalkaa tiedettiin olevan viivalla ihan riittävästi.

Saattoajo vedettiin hieman ennakoitua pidemmälle, sillä vilkkaan oloisessa Latoteatterissa oli ohjelmaa. Latoteatterin jälkeen alkoi tuttu tykittely. Happoa yritettiin syöttää kilpakumppaneiden jalkoihin. Pienen tykittelyn jälkeen Juha päätti myös tykitellä hetken mielenhäiriön johdosta ja löysikin itsensä ajelemassa sivuvastaiseen tuuleen yksin. Virolaisen Riivo Schumannin kävi kuitenkin Juhaa sääliksi ja tuli pitämään matkaseuraa Juhalle. Kaksikon tullessa myöhemmin kiinni, hieman isompi uusi ryhmä oli irtaantumassa pääjoukosta. Juha myöhästyi tästä ryhmästä hapoilla ollessaan ja pääjoukon kärjestä kuului ystävällinen kehotus tulla ryhmän suojiin pois haitoilta.

Mitään valmista ei kuitenkaan syntynyt. Hieman yli kierros ennen maalia pääjoukosta irtaantuivat maastopyöräilijänä paremmin tunnettu Sasu Halme saaden matkaseurakseen kovajalkaisen Lasse Torpon. Toisen kerran Latoteatteria ohittaessa taivas repesi täysin ja vettä alkoi tulemaan kuin saavista kaatamalla. Samalla pääjoukon vauhti laski n. 30 km/h tuntumaan näkyvyyden ollessa erittäin heikko. Halme ja Torpo eivät tietenkään himmanneet vaan painoivat karkuun sen minkä vahvoista ja kestävistä jaloistaan saivat irti. Jälleen vahvasti ajanut Pursiainen ilmoitti taivaan revetessä lähtevänsä kotiin. Lieneekö sillan kupeessa pyöriä kauppaava tiimipäällikkö kieltänyt kastelemasta uutta ja hienoa OMS –pyörää remmin uhalla? CCH:n Tirkkoselta meni sateessa rengas.

Pian pääjoukolle selvisi, että jaossa on enää 3. sija. Tuukka yritti aktiivisesti muodostaa väliryhmää pääjoukon ja hatkamiesten väliin CCT:n Huovilaisen ja TWD -Länkenin Roope Nurmen kanssa. Pientä rakoa tulikin, mutta ei mitään ratkaisevaa. Muutama kilometri ennen maalia vahva KPH:n Nurminen lirutteli karkuun pääjoukolta. Risto huomasi tilaisuutensa ja liittyi Nurmisen matkaseuraksi. Tuukka hidasti hienosti pääjoukkoa ja KPH:n miehet eivät tietenkään vetäneet omaansa kiinni. Myös muilla litimärillä kilpailijoilla ei näyttänyt olevan kiinnostusta taistella jaossa olleesta 3. sijasta. Näin pääjoukolle jäi jaettavaksi sijat 5. eteenpäin, Halmeen jättäessä Torpo toiseksi ja Nurmisen karistaessa Riston kintereiltään.

Pääjoukon tullessa viimeisen kerran raatelevan mäen juurelle, Tuukka oli tuttuun tapaan pelipaikoilla ja Juhakin oli onnistunut livahtamaan hyvään paikkaan roistomaisesti. Juha avasi pääjoukosta kirin ensimmäisenä, mutta välittömästi putkelle noustuaan huomasi napsutellessaan hermostuneena ketjun 53-12 välityksen niskaan. Mäen hieman loiventuessa Juha oli vielä keulilla, mutta välitys oli vaihdettava hieman pienemmälle penkistä pyörittäen. Ja hieman ennen maalia hapot jylläsivät siihen malliin reisissä, että vasemmalta miehiä rupesi menemään ohi. Pääjoukosta nopein oli käsi paketissa ajellut TWD -Länkenin Nurmi, CCH:n Salonen kannoillaan.

Ristolle tuli nappisuoritus aluemestaruuskisassa. Kuva: Taina Syrjä / Porvoon Ajot 2014

Järvenpään Pyöräilijöiden maalikameran kuvan kanssa on ilmeisesti ollut hieman ongelmia, lieneekö VHS –nauha jäänyt jumiin nauhuriin? Mutta Top 11 -tilasto pitäisi näyttää tältä:

1. Sasu Halme 1.01.29

2. Lasse Torpo 1.01.38

3. Janne Nurminen 1.02.47

4. Risto Saari 1.02.56

5. Roope Nurmi 1.03.08

6. Erkko Salonen s.a

7. Juhana Hietala s.a

8. Petri Matero s.a

9. Antti Mäkelä s.a

10. Tuukka Puuronen s.a

11. Juha Parviainen s.a

Ristolle siis tuli hieno onnistuminen kauden loppuun ja kaikki ACT:n kuskit saatiin 11 parhaan joukkoon. Pääjoukon matka eteni n. 41 km/h keskinopeudella.