Simo Klimscheffskij’n Muistoajo 23.4.2016

Kategoria 2

Miesten 2. kategorian lähtö järjestäytyi Turun Hirvensalossa märälle maaliviivalle noin 60 kuskin voimin. ACT:stä paikalle oli saapunut tällä kertaa vain Tommi ja hänkin SK:n muistoajon ensikertalaisena. Lähtökuittaus hoidettiin jo tuttuun tyyliin raapustamalla läpimärkään lähtölistaan oman nimen kohdalle reikä. Matkaan startattiin kuitenkin sateettomissa olosuhteissa. Ensimmäinen kierros ja Toijaisten mäki ajettiin rauhallisesti ja tunnustellen. Tässä vaiheessa Tommi lymyili taktiikan mukaisesti pääjoukon seassa. Hissuttelua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun ensimmäinen ja maaliin asti mennyt hatka irtosi Toijaisten mäessä kannustusjoukkojen huudellessa Tommille: "Rauhassa vaan! Ei sieltä kukaan mee." Maaliviivalla hatkan tilanne selvisi Tommillekin ja hän koitti vimmatusti ajaa hatkaa ja sitä tavoitellutta kahden hengen välihatkaa kiinni noin puolen kierroksen ajan. Toiveista huolimatta takaa ei tullut apuja, joten yksinäisenä kuskina jalka oli laitettava suoraksi ja jättäytyminen pääjoukkoon oli tosi asia. Hatkan kiinniajosta eli pieni toivon kipinä parin kierroksen ajan, kunnes lopulta eroksi huudeltiin minuuttia ja kävi selväksi, että pääjoukko oli haluton ottamaan hatkaa kiinni. Kun matkavauhti heikkeni liikaa, niin Tommi kävi fiilistelemässä muutaman vetovuoron, mutta tästäkään ei tullut mitään piristysruisketta passiiviseen pääjoukkoon. Ankeaa meininkiä lisäsi myös ensi raekuurona alkanut vesisade kun kierroksia oli enää muutama jäljellä. Toiseksi viimeisellä kierroksella Tommi oli juttelemassa KHP:n Jarkon kanssa häntäpäässä kun jostain käsittämättömästä syystä muuten siististi ajanut pääjoukko kolaroi. Tommi jäi kasan taakse, mutta onnistui pujottelemaan sen ohitse itseään tai muita telomatta. Hidasteen seurauksena viimeiset vajaat kaksi kierrosta meni pääjoukkoa tavoitellen, mutta ero pysyi kiinteänä ja eroa maalissa oli sen verran, että Tommille tuli omat sekuntiluvut. Tommi tykkäsi reitistä ja jalkoja olisi ollut ajaa useampikin kierros.

Satoi vaan vähän.
Kuva: Maija

N-Elite

Naisten kilpailuun oli saatu lähtöviivalle ACT:n edustajan Michaelan lisäksi mukava joukko kotimaan naiskuskeja, ja muutama virolainenkin oli löytänyt lähtöviivalle Hirvensaloon. Samassa lähdössä starttasivat naisten lisäksi M-16 luokan ajajat. Kilpailupaikalle ajettaessa tuli taivaalta alas kaikkea vaihdellen vesisateesta rakeisiin ja räntään, joten varmasti kaikkia kilpailijoita mietitytti missä olosuhteissa kilpailua tänään ajetaan. Juuri ennen naisten starttia taivas tummeni jälleen, ja vesisade alkoi. Harvinaisen hyisessä säässä lähdettiin siis liikkeelle, mutta 4 km:n pituisella reitillä oleva raateleva mäki piti huolen että ainakin sykkeet saatiin ylös säännöllisin väliajoin. Parin ensimmäisten kierrosten jälkeen meno hieman rauhoittui, mutta sitten sattuikin pahan kuuloinen kolari pääjoukon perällä. Kuulemamme mukaan kaikki osapuolet säästyivät kuitenkin vakavammilta vahingoilta, onneksi. Tämän säikähdyksen jälkeen muistettiinkin taas huutaa varoituksia kanssakilpailijoille ahkerammin. Seuraavat kierrokset menivät enemmän tai vähemmän raajat kohmeessa, ja yhdessä vaiheessa pääjoukko meinasi karata mäessä Michaelan jalkojen kieltäytyessä yhteistyöstä. Kuitenkin viimeiselle kierrokselle saakka hän taisteli mukana pääjoukossa, ja arvatenkin viimeisellä kierroksella mäkeä noustiin todella kovaa. Kärki meni jo mäen puolivälin jälkeen menojaan, joten niihin kahinoihin ei ollut enää asiaa, vaan lopulta maaliviiva ylittyi kuudentena.  Kisan voiton vei Focus Ladiesin Minna-Maria Kangas, Pia Pensaari oli toinen sekä Antonia Gröndahl kolmas. Ja kun olosuhteet ovat karseimmillaan, niin jäätynyttä kilpailijaa lämmittivät erityisesti kisan aikana kuuluneet kannustukset, sekä kisan jälkeinen huolenpito. Siitä iso kiitos kaikille jotka tunnistavat itsensä!

Ennen kisaa oli vielä aikaa jutustella mukavia ja hymyillä kameralle. Uusi ajoasukin oli ensimmäistä kertaa tositoimissa!
Kuva: Maija

Tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2016/turku_23.4.htm

Seuraavan kerran ACT:n sinimustat värit ovat nähtävissä hieman lähempänä kotimaisemia, 7.5. ajettavassa Nurmijärvi GP:ssä!