Nurmijärvi GP 7.5.2016

Miehet(Kat2):
Suomen kesä näytti parhaita puoliaan Nurmijärvi GP:n startatessa Rajamäellä. Miesten Kat2:seen(ent. Kilpasarja) oli Aviapolis Cycling Teamista ilmoittautunut Arto, Teemu, Tommi ja Vesa. Normaaleilta viime hetken poisjäänneiltä vältyttiin ja saatiinpa kisaan ennakkoilmoittautujien lisäksi Robin, joka oli torstain kisareitin ekskursiosta voimaantuneena lähtenyt mukaan jälki-ilmoittautumaan.

Taktiikkapalaverissa ollaan tuimana!

Taktiikkapalaveri meinasi jäädä pitämättä kun Teemu oli jonottelemassa vessaan, muiden kuskien ollessa jo valmiina. 10 minuuttia ennen sovittua lähtöhetkeä saatiin tiimi kuitenkin kasaan ja käytiin läpi kaikkien toimenkuva päivän kisaa varten, ja muiden tiimien ykkösmiehet merkattiin. Lähtökarsinassa asetuttiin ensimmäiseen kolmannekseen isojen tiimien taakse.

Ensimmäiselle 42km pikkukierrokselle mentiin muutamien harmittomien irtiottojen siivittämänä, kunnes kierroksen loppuvaiheilla kahden miehen irtiotto pääsi muodostumaan ja kellään ei tuntunut olevan käsitystä mistä tiimeistä kaverit olivat. Koska päivän epistolaan ei kuulunut pääjoukon vetäminen päätettiin aluksi seurata sivusta hieman huvittuneena KPH:n ja JäPyn telaketju -yritelmiä, mutta Teemu ja Robin liittyivät etenemismuotoon hieman myöhemmin. Ilmeisesti Reaktor Stanga oli tehnyt vastaavan päätöksen, koska punanuttuja ei varsinaisesti vilissyt vetohommissa tässä vaiheessa. Vaikka hurjaa takaa-ajoa ei saatukaan aikaan niin kaksikko tuli kiinni Vihtijärventiellä ilman suurempaa draamaa.
Mietteliäitä miehiä..

Vihtijärventien tiedettiin jo torstailta olevan todella vaihtelevassa kunnossa ja Moksin mäelle käännyttäessä Vesa huomasi kilpaveljien tulevan oikealta ja vasemmalta ohi wattimittarin näyttäessä miljoonaa. Tässä vaiheessa tiimi koki ensimmäisen miestappion Vesan jäädessä odottamaan ACT-Ladiesin Michaelan saapumista mäkeen kannustaakseen tätä raivoisasti. Moksin mäki mentiin rauhallisissa merkeissä ja ennakkoon paikka oli merkattu potentiaalisena irtioton synnyinpaikkana. Irtiottoa saatiin odottaa Moksintien viimeiseen mäkeen, kun Teemu iski JyPSin kaverin peesiin ja tarvittava välimatka pääjoukkoon saavutettiin. Kaveri ei kuitenkaan ollut kovin sitoutunut yhteiseen yritelmään vaan rupesin valittamaan, että pitäisi jäädä odottelemaan vahvistuksia, ja vaikka Teemu lupasi ajaa jäljellä olevasta 50 kilometristä kristillisesti 25 kilometriä, ei kilpakumppani lämmennyt ajatukselle vaan Stangan edustaja odotettiin irtiottoon.
Haavistoon saavuttaessa pääjoukko oli jo imaisemassa trioa sisäänsä, kun Teemu muisti oman osuutensa taktiikoista ja päätti edesauttaa muun joukkueen hyvinvointia iskemällä itse irti. Pääjoukko oli ilmeisen tyytyväinen tilanteeseen tai tiimin muut jäsenet, tässä vaiheessa Robin ja Tommi tekivät hyvää työtä pääjoukon takaa-ajon hillitsemiseksi, sillä Teemun annettiin ajaa Haavistosta Läyliäisiin yksin, näköyhteyden välillä katketessa metsäpätkillä. Myöhemmin kysyttäessä Teemu kertoi hetken olleen oivallinen FTP-testille. Arton matka pääjoukossa katkesi Stravassa Ahmoonmäeksi tituleerattuun raatelevaan nousuun ja näin Arto ajeli loppuun pienemmässä porukassa.
Kytäjälle mentäessä oli Tommin vuoro ryhtyä hakemaan ratkaisua hieman kauempaa, jotta massakiriin ei päädyttäisi. Isommat pojat olivat kuitenkin valitettavasti päättäneet toisin, sillä vaikka Tommin Rapala roikkui muutamaan otteeseen pääjoukon edessä Kytäjän Golfin nurkilla, ei kukaan napannut vieheeseen vaan voittaja tultaisiin ratkaisemaan lähempänä maalia. Oli astittavissa, että muidenkin eväät oli syöty sen verran rauhillista ajaminen oli mäissä ennen Herusia. Herusten jälkeen ACT:n kirijuna päätyi valitettavasti hieman aikaisin pääjoukon kärkeen ja muiden tiimien jättäessä avauksen myöhemmäksi. Tommi onnistui kuitenkin kirissään erittäin hyvin, ottaen huomioon kirin aloituspaikan ja päätyi hienosti sijalle 14.

ACT-Ladies:

Naisten lähtö ajettiin tänäkin vuonna omana lähtönään, vaikkakin osallistujia olisi mahtunut viivalle rutkasti enemmän. Jo alkukolmanneksen mäkiin tehtyihin nykäyksien jälkeen kärkeen muodostui viisikko, jossa oli mukana ACT Ladies:in Michaela, AHH:n Maija ja Heini, JäPy:n Mari sekä CCH:n Veera. Vaikka matkalla syntyi vielä tästä porukasta erinäisiä irtiottoyrityksiä, päädyttiin kuitenkin lopulta tulemaan samalla kokoonpanolla maalisuoralle saakka. Michaelan jaloissa oli jäljellä sen verran voimia että loppukirissä tuli napattua kolmas sija, ja samalla seuran podiumtili tuli avattua tälle kaudelle!

HyPyn duo vei kirkkaammat sijat Michaelan täydentäessä kolmantena.

Tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2016/nurmijarvi_7.5.htm

Ensi viikolla on vuorossa Seutulan kierros johon ACT:läisiä on osallistumassa sankoin joukoin, ja ehkä muutama rohkea nähdään myös Mustion tempossa? Michaela ajaa naisten kansainvälistä etappiajoa Helsingissä ja Vantaalla, tosin tällä kertaa lainakuskina naapuritiimissä, eli AHH:n väreissä.